
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30


“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30
XVI. yüzyıl sonunda yaşanan Küçük Buzul Çağı, dünya çapında tarımsal üretimin
azalmasına neden olmuştur. Bu durum, bazı tarihsel olaylar sonucunda ortaya çıkan olgulardaki neden-sonuç ilişkisinin görünürlüğüne dair açık bir örnektir. Buna karşılık aynı dönemde Anadolu’da yaşanan Celâli İsyanları’nın tek nedeninin bu iklim değişikliği olduğunu söylemek mümkün değildir. Dolayısıyla bazı olayların uzun dönemlere yayılan çok çeşitli neden ve sonuçları olabilir.
Soru: “Tarihte olaylar ve olgular arasında neden-sonuç ilişkisi kurulmasaydı tarih disiplini sadece olayların kronolojik olarak sıralanmasından ibaret bir faaliyet olurdu.”görüşüne katılıyor musunuz? Gerekçeleriyle açıklayınız.
- Cevap: Evet, çünkü böyle bir yaklaşım, olayların ardındaki derin nedenleri ve bu olayların sonraki gelişmelere olan etkilerini göz ardı ederdi.
Soru: Görsellerden yararlanarak tarihteki değişim ve sürekliliği yansıtan başka örnekler veriniz.
- Cevap:
Görsellerde yer alan gemi örneklerinden yola çıkarak, tarihteki değişim ve sürekliliği şu şekilde görebiliriz:
- Süreklilik: Ticaret ve ulaşım için gemi kullanımı antik dönemlerden günümüze kadar sürmüştür. Denizyolu her dönem önemli bir ticaret ve keşif yolu olmuştur.
- Değişim: Gemilerin yapısında ve teknolojisinde büyük değişimler yaşanmıştır. Eski dönemde kürekle hareket eden Fenike ve Osmanlı gemileri yerini buharla çalışan gemilere ve günümüzdeki motorlu yük gemilerine bırakmıştır. Bu, teknolojik ilerlemenin bir sonucudur.
9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 30 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.