Yusuf Has Hacip’in “Bilgi okyanusun dibindeki inci gibidir. Onu oradan çıkarmadıkça ha inci olmuş ha çakıl taşı fark etmez.” sözü ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.
“Yusuf Has Hacip’in “Bilgi okyanusun dibindeki inci gibidir. Onu oradan çıkarmadıkça ha inci olmuş ha çakıl taşı fark etmez.” sözü ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Yusuf Has Hacip’in “Bilgi okyanusun dibindeki inci gibidir. Onu oradan çıkarmadıkça ha inci olmuş ha çakıl taşı fark etmez.” sözü ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.
2. Yusuf Has Hacip’in “Bilgi okyanusun dibindeki inci gibidir. Onu oradan çıkarmadıkça ha inci olmuş ha çakıl taşı fark etmez.” sözü ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.
- Cevap: Yusuf Has Hacip Kutadgu Bilig'in yazarıdır. Kutadgu Bilgi mutluluk veren bilgi demektir. Hacip, bu sözüyle bilginin gün yüzüne çıkarılması ve insanlarla paylaşılması gerektiğini ifade eder. Örnekle açıklayalım. Dünyada keşfedilmemiş bir canlının varlığının önemi yoktur. O keşfedilince var olur. Diğer durumda okyanusun dibinde veya dağın başında dahi yaşasa insanlık için bilim için yokluğu ve varlığı eşdeğerdir. Kısaca insan araştırmalı, öğrenmeli, bilmeli ve bildiklerini paylaşarak gün yüzüne çıkarmalıdır.
“12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 247 Cevabı” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok