“Yapılandırılmış gridde verilen cevapların aşağıdaki hangi soruların cevabı olduğunu karşısında verilen boşluklara ilgili harfleri yazarak gösteriniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Yapılandırılmış gridde verilen cevapların aşağıdaki hangi soruların cevabı olduğunu karşısında verilen boşluklara ilgili harfleri yazarak gösteriniz.

Soru: Yapılandırılmış gridde verilen cevapların aşağıdaki hangi soruların cevabı olduğunu karşısında verilen boşluklara ilgili harfleri yazarak gösteriniz.

1. İslâm dünyasında dinî düşünce ve yaşayıştaki yenilik hareketleri söz konusu olduğunda kullanılan kelime nedir?
  • Cevap: B
2. Reform kavramının Latince anlamı nedir?
  • Cevap: İ
3. Günümüzde hangi alanlarda reform yapılmaktadır?
  • Cevap: E
4. Osmanlı İmparatorluğu’nda idari yapı içinde eskimiş geleneksel yapılar yerine daha dinamik idari yapıların getirilmesine ne denir?
  • Cevap: F
5. Kilisenin endüljans uygulamasına karşı çıkan ve Wittenberg’deki kilisenin duvarına doksan beş maddelik tezini asan kişi kimdir?
  • Cevap: G
6. Günümüzde devletler neden hâlâ reform yapma ihtiyacı duymaktadırlar?
  • Cevap: D
7. Reform kavramının dinî alandaki açıklaması nedir?
  • Cevap: A
8. Kamu sektöründeki yapı, süreç ve kalitenin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen bilinçli ve sistemli değişikliklere ne denir?
  • Cevap: H
9. Reform kavramının dinsel kökeninin dışında kullanılmaya başlanmasıyla aldığı diğer anlamlar hangileridir?
  • Cevap: C

11. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 16 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.