“Yakın çevrenizde bir atık değerlendirme, geri dönüşüm veya bertaraf tesisi varsa bu tesise bir okul gezisi düzenleyiniz. Söz konusu tesislerin olmadığı durumlarda atık yönetimi içerikli videolar izleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Yakın çevrenizde bir atık değerlendirme, geri dönüşüm veya bertaraf tesisi varsa bu tesise bir okul gezisi düzenleyiniz. Söz konusu tesislerin olmadığı durumlarda atık yönetimi içerikli videolar izleyiniz.


Soru: Yakın çevrenizde bir atık değerlendirme, geri dönüşüm veya bertaraf tesisi varsa bu tesise bir okul gezisi düzenleyiniz. Söz konusu tesislerin olmadığı durumlarda atık yönetimi içerikli videolar izleyiniz.
  • Cevap: Yakında bir tesis varsa geziye gidip atıkların nasıl ayrıldığını, işlendiğini ve bertaraf edildiğini gözlemleriz; yoksa videolar izleyerek aynı süreci öğreniriz.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 170 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.