Verilen örnekleri gruplayınız. Gruplama yaparken örneklerin tekrarlayan birimlerini ve aralarındaki etkileşim türünü göz önünde bulundurunuz.
“Verilen örnekleri gruplayınız. Gruplama yaparken örneklerin tekrarlayan birimlerini ve aralarındaki etkileşim türünü göz önünde bulundurunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Verilen örnekleri gruplayınız. Gruplama yaparken örneklerin tekrarlayan birimlerini ve aralarındaki etkileşim türünü göz önünde bulundurunuz.
Soru: Verilen örnekleri gruplayınız. Gruplama yaparken örneklerin tekrarlayan birimlerini ve aralarındaki etkileşim türünü göz önünde bulundurunuz.
- Cevap:
➢ Tekrarlayan birimi olmayanlar: cam
➢ İyonik bağ içerenler: sodyum klorür, kalsiyum oksit ve potasyum iyodür
➢ Kovalent bağ içerenler: elmas, kuvars ve grafit
➢ Metalik bağ içerenler: sodyum, magnezyum ve alüminyum
➢ Moleküller arası etkileşim içerenler: buz ve kuru buz
“9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 163” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok