Uluslararası İlişkiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 159
Uluslararası İlişkiler Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Uluslararası İlişkiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 159
16. Aşağıdakilerden hangisi, ABD’nin uygulamaya soktuğu Marshall Planı’nın temel amacıdır?
A) Avrupa devletlerinin ekonomik sorunlarını çözmeB) ABD-Sovyetler Birliği ilişkilerinin gelişmesini sağlamaC) Orta Doğu üzerindeki Sovyet baskısına son vermeD) Kıbrıs Sorunu’nu çözüme kavuşturmaE) Türkiye’deki ABD üslerinin görev ve yetkilerini tespit etme
- Cevap: A
17. 1954’te kurulan Balkan Paktı’na katılan devletler, hangi seçenekte doğru şekilde verilmiştir?
A) Yunanistan, Bulgaristan, TürkiyeB) Türkiye, Romanya, YunanistanC) Türkiye, Romanya, BulgaristanD) Türkiye, Yugoslavya, BulgaristanE) Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya
- Cevap: E
18. Aşağıdakilerden hangisi, Kıbrıs Anayasası’nın özelliklerinden biri değildir?
A) Resmî dil Rumca ve Türkçe olacak.B) Cumhurbaşkanı Rum, yardımcısı Türk olacak.C) Ada’daki Türk varlığı kabul edilecek.D) Bakanlar kurulunun yarısı Türklerden, diğer yarısı Rumlardan oluşacak.E) Ordunun %60’ı Rumlardan, %40’ı Türklerden seçilecek.
- Cevap: D
19. Aşağıdakilerden hangisi, 1960-1980 döneminde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan sorunlardan biri değildir?
A) Kıta sahanlığıB) Kara suları sorunuC) FIR Hattı sorunuD) Adaların silahlandırılması sorunuE) Heybeliada Ruhban Okulu sorunu
- Cevap: E
20. Aşağıdakilerden hangisi, Johnson Mektubu olayının sebebidir?
A) Türk Hükûmeti’nin Kıbrıs’a askerî müdahale kararı almasıB) Orta Doğu’da yaşanan Arap-İsrail savaşlarıC) Türkiye’nin Çok Taraflı Nükleer Güç’e katılmayı reddetmesiD) Türkiye’nin, Kıbrıs Sorunu’nu uluslararası platforma taşımasıE) Gerginleşen Türkiye-ABD ilişkilerinin düzeltilmek istenmesi
- Cevap: A
21. Aşağıdakilerden hangisi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın sonuçlarından biri değildir?
A) ENOSİS önlenmiş oldu.B) Yunanistan, NATO’nun askerî kanadından çekildi.C) Yunanistan ve Kıbrıs’ta yönetimler el değiştirdi.D) ABD, 1975 yılında Türkiye’ye karşı silah ambargosu başlattı.E) Türkiye, ABD’nin öncülük ettiği Çok Taraflı Nükleer Güç’ten çekildi.
- Cevap: E
22. Türkiye, 1973 yılında yaşanan Arap- İsrail Savaşı sırasında Araplara yardım etmek amacıyla hava sahasını hangi devlete açmıştır?
A) ABDB) Sovyetler BirliğiC) İranD) İngiltereE) Almanya
- Cevap: B
23. Aşağıdaki devletlerden hangisi, 12 Eylül askerî yönetimini tanıyan ilk devlettir?
A) SSCBB) ABDC) YunanistanD) İranE) İngiltere
- Cevap: B
Uluslararası İlişkiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok