Evvel Cevap
Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91
Türk Sosyal Hayatında Aile Meb Yayınları
Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91

“Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Sayfa 91 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91

Türkiye Selçuklu Devleti’nde Aile Yapısının Özellikleri

Büyük Selçuklu Sultanı Alp Arslan zamanında Bizans’a karşı 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferi Anadolu’da var olan Türk nüfusunun artmasını sağlamıştır. Anadolu’ya yerleşmek amacıyla giriştikleri mücadelelerde başarılı olan Türkler Anadolu’nun siyasi yapısının şekillenmesi üzerinde etkili olmuştur. Anadolu’nun doğusu ve iç bölgeleri Türklerin hâkimiyeti altına girmiştir. XI. yüzyılın sonuna gelindiğinde ise Büyük Selçuklu Devletine tâbi birçok devlet Anadolu’da kurulmaya başlamıştır. Bunlardan biri de Süleyman Şah’ın İznik’i fethederek kurduğu Türkiye Selçuklu Devleti’dir (1076-1308). Türkiye Selçukluları zamanla Anadolu’da siyasi birliği sağlayarak Anadolu topraklarını yurt yapmıştır.

Türkiye Selçuklu Devleti, İslam inancını benimseyen ve bu inanç sisteminin gerektirdiği kurallar çerçevesinde hareket eden bir devletti. Dolayısıyla Türkiye Selçuklu Devleti’nde aile de bu inanç sistemine göre kurulmakta, aile hayatında dinî kurallara riayet edilmesine özen gösterilmekteydi. Selçuklularda uygun bir eş adayı bulunması durumunda ikinci aşama olan nişan merasimine geçilirdi. Orta Asya Türk toplumlarından günümüze kadar süregelen bu uygulama ailenin rızası dâhilinde kız ile erkeğin evlilik yolunda attıkları ilk adım olarak kabul edilirdi. Nişan merasiminde takılan yüzük, evlenecek çiftlerin nişanlı olduğunu herkesin bilmesini sağlayan önemli bir simgeydi. Ancak nişanın resmî bir yaptırım gücü bulunmamaktaydı. Türkiye Selçuklu Devleti’nde evliliğin resmiyet kazanması için nikâh akdinin gerçekleşmesi şarttı. Bunun için gelin ve damat iradelerini vekillere beyan eder, vekillerin onayı ile nikâh resmîleşir, gelin ve damat hayatını birleştirirdi.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

Türk Sosyal Hayatında Aile Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum