Evvel Cevap
Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76
Türk Sosyal Hayatında Aile Meb Yayınları
Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

“Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

Gelin ve damat evlendikten sonra kendi evlerinde yaşardı. Ev dâhil ailenin tüm varlığı kadın ve erkeğin ortak malı kabul edilirdi. Kadın ailenin bütün faaliyetlerine eşiyle katılır,güreş tutar, ata biner, silah kullanıp avcılık yapardı. Dinî görevlerde, askerlikte, ekonomik faaliyetlerde ve yönetimde önemli rollere sahipti. Hükümdarın eşi kağanla beraber yönetime katılır, kağanın yokluğunda kağan adına ülkeyi yönetirdi.

Orta Asya Türk devletlerinde kız çocukları dâhil hükümdarın tüm çocukları ‘kut” yani egemenlik gücüne sahipti. Orhun Yazıtlarında Bilge Kağan’ın “Sizleranam, hatun, hala ve teyzelerim, ablalarım ve kızlarım” şeklinde kadınlara hitap etmesi Türktoplumunda kadının isim sahibi bireyler olarakalgılandığını gösterir. Aynı dönemde Çin toplumunda kadına isim dahi verilmezdi.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Türk Sosyal Hayatında Aile Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum