“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82


Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda İslam düşüncesinin özelliklerine ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.
  • Cevap:

Soru: 1) İslam düşüncesinin merkezinde yer alan tek tanrı inancını ifade eden kavramlar hangileridir?
  • Cevap: 10

Soru: 2) İslam düşüncesinin altın çağı olarak kabul edilen dönem hangisidir?
  • Cevap: 6

Soru: 3) İslam düşüncesinin dinî boyutunu oluşturan İslami ilimler hangileridir?
  • Cevap: 1, 4, 11, 14

Soru: 4) İslam düşüncesinin genel özelliklerini ifade eden kavramlar hangileridir?
  • Cevap: 3, 5, 8, 12, 15

Soru: 5) Temel dayanağı ilahi olan ve beşerî düşünsel faaliyetlerle geliştirilen İslam düşüncesinin bu iki boyutunu ifade eden kaynaklar hangileridir?
  • Cevap: 7, 9

Soru: 6) İslam düşüncesinin zaman ve mekân sınırı olmaksızın insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretebilme özelliğini ifade eden kavram hangisidir?
  • Cevap: 12

Soru: 7) İslam düşüncesinin değişen koşulların getirdiği yeni sorunlar karşısında vahiyle çelişmemek şartıyla güncel çözümler üretebilme, gelişime açık olma özelliği hangisidir?
  • Cevap: 5

Soru: 8) İslam düşüncesinin varlığın maddi boyutunun yanı sıra ele aldığı diğer boyutu hangisidir?
  • Cevap: 2

Soru: 9) İslam düşüncesinin delil ve kaynaklara dayalı analiz, sentez gibi akıl yürütme süreçleriyle inşa edilerek çelişki ve safsatalardan uzak olmasını ifade eden özelliği hangisidir?
  • Cevap: 3

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 82 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.