“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36


Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda İslam öncesi Türk düşüncesinin bilimsel düşünceye katkılarına ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.
  • Cevap:

Soru: 1) Türklerde bilimsel bilginin gelişiminin Mısır, Sümer, Babil, Çin ve Hint gibi bazı medeniyetlere göre nispeten yavaş olmasının sebebi hangisidir?
  • Cevap: 3

Soru: 2) Yerleşik hayat tarzına sahip olması sayesinde bilim ve teknik alanında büyük gelişmeler kaydeden Türk topluluğu hangisidir?
  • Cevap: 4

Soru: 3) Türklerde İslam Öncesi Dönem'de tıp alanında yaşanan gelişmeler hangileridir?
  • Cevap: 11, 14, 16

Soru: 4) Türklerde İslam Öncesi Dönem'de kimya alanında yaşanan gelişmeler hangileridir?
  • Cevap: 7, 13, 17

Soru: 5) Türklerde İslam Öncesi Dönem'de mimari alanında yaşanan gelişmeler hangileridir?
  • Cevap: 6, 9, 19

Soru: 6) Türklerde bilimsel gelişmenin büyük bir ivme yakalamasında dönüm noktası olan kavram hangisidir?
  • Cevap: 2

Soru: 7) Uygur Türklerinin entelektüel gelişmişlik düzeyinin göstergeleri hangileridir?
  • Cevap: 8, 10, 15

Soru: 8) Türklerin ileri düzeyde astronomi bilgisine sahip olduğunun göstergesi hangisidir?
  • Cevap: 1

Soru: 9) İslamiyet öncesi Türklerde maddi nitelikli tıp anlayışını temsil eden hekimlere verilen isimler hangileridir?
  • Cevap: 5, 18

Soru: 10) İslamiyet öncesi Türklerin bilimsel ve teknik düzeylerine dair bilgiler veren iki kaynak eser hangileridir?
  • Cevap: 12, 20

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 36 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.