“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180


Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda Cumhuriyet döneminde felsefi düşünceye ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.
Soru: 1) Modern Batı medeniyetini şekillendirdiği düşünülen kavramlar hangileridir?
  • Cevap: 5, 8, 10, 15

Soru: 2) Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine yön veren idealler hangileridir?
  • Cevap: 7, 13, 16

Soru: 3) Cumhuriyet ideallerinin topluma aktarılmasında siyaset, sanat ve edebiyatla birlikte anahtar rol üstlenen alanlardan biri hangisidir?
  • Cevap: 11 (felsefe)

Soru: 4) 1940'lı yıllardan sonra çeviriler yoluyla düşünce sahasında etkili olan akımlar hangileridir?
  • Cevap: 2, 4

Soru: 5) Felsefenin kurumsallaşmasında ve kitlelere ulaşmasında rol oynayan kurumlar hangileridir?
  • Cevap: 1, 3, 12

Soru: 6) Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında etkili olan felsefi akım hangisidir?
  • Cevap: 9

Soru: 7) İnsancılık anlamına gelen kavram hangisidir?
  • Cevap: 14

Soru: Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan alanlara yazınız.
Soru: 8) Cumhuriyet Dönemi düşünce akımları ile ilgili aşağıda verilen tabloyu doldurunuz.
  • Cevap:

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.