“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146


Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda Osmanlı Dönemi'nde dinî düşüncenin oluşumunda önemli bir rolü olan medreselere ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.
Soru: 1) Osmanlı Devletinde ilk medresenin kurulduğu yer neresidir?
  • Cevap: 11

Soru: 2) Fatih Sultan Mehmet'in kurduğu, öğretim programı ile bir yükseköğretim ve araştırma kurumu niteliğine sahip olan medrese hangisidir?
  • Cevap: 10

Soru: 3) Okutulan derslerin sınıflandırıldığı gruplar hangileridir?
  • Cevap: 7, 12, 14

Soru: 4) Okutulan ders kitaplarının dili hangisidir?
  • Cevap: 15

Soru: 5) Medreselerdeki eğitim-öğretim dili hangisidir?
  • Cevap: 5

Soru: 6) Medreselerde kullanılan öğretim yöntemi hangisidir?
  • Cevap: 8

Soru: 7) Eserleri ders kitabı olarak okutulan bazı Türk-İslam âlimleri hangileridir?
  • Cevap: 2, 6, 16

Soru: 8) İlgili dersin hocası tarafından yeterli görülen öğrenciye verilen belgenin adı nedir?
  • Cevap: 9

Soru: 9) Medrese mezunlarının Osmanlı Devleti'nde oluşturduğu sınıf hangisidir?
  • Cevap: 3

Soru: 10) Medreselerin devletin ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirdiği kamu görevlileri hangileridir?
  • Cevap: 1, 4, 13

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 146 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.