“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla mücadelede aşılanma oranları ülkeler için büyük önem arz etmektedir. X ülkesi bir ayda kullandığı aşı oranı %60 a düştüğünde karantina önlemleri uygulayacağını açıklamıştır. Ülkede ocak ayında üretilen aşıların %90 ı bitmiştir. Ülkede bu aydan t ay sonra kullanılan aşıların oranı, n başlangıçta kullanılan aşı miktarı olmak üzere A = n e-0,1' bağıntısı ile modellenmektedir. Buna göre X ülkesinde karantina önlemlerinin hangi ayda başlayacağını bulunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla mücadelede aşılanma oranları ülkeler için büyük önem arz etmektedir. X ülkesi bir ayda kullandığı aşı oranı %60 a düştüğünde karantina önlemleri uygulayacağını açıklamıştır. Ülkede ocak ayında üretilen aşıların %90 ı bitmiştir. Ülkede bu aydan t ay sonra kullanılan aşıların oranı, n başlangıçta kullanılan aşı miktarı olmak üzere A = n e-0,1' bağıntısı ile modellenmektedir. Buna göre X ülkesinde karantina önlemlerinin hangi ayda başlayacağını bulunuz.

Soru: Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla mücadelede aşılanma oranları ülkeler için büyük önem arz etmektedir. X ülkesi bir ayda kullandığı aşı oranı %60 a düştüğünde karantina önlemleri uygulayacağını açıklamıştır. Ülkede ocak ayında üretilen aşıların %90 ı bitmiştir. Ülkede bu aydan t ay sonra kullanılan aşıların oranı, n başlangıçta kullanılan aşı miktarı olmak üzere A = n e-0,1' bağıntısı ile modellenmektedir. Buna göre X ülkesinde karantina önlemlerinin hangi ayda başlayacağını bulunuz.

  • Cevap: 

12. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.