Trafik kazalarının önlenmesi için aşağıda belirtilen kişilere veya ilgili ku­rumlara düşen görevleri noktalı yerlere yazınız. 

  • Yaya: Yayalar yaya geçidinden ya da yaya kaldırımlarından geçmeli yürümelidirler. Yolun karısına geçerken çok dikkat etmeliler.
  • Yolcu: Yolcular şoförle muhabbet etmemelidir. Otobüste ya da arabada birden ayağa kalkmaya çalışmamalı emniyet kemerlerini takmalıdırlar.
  • Sürücü: Trafik kurallarına uymalı trafikte dikkatini bir an olsun bile kaybetmemelidir. Bunun yanında alkollü araç kullanmamalı hız yapmamalıdır.
  • İlgili Kurumlar: İlgili kurumlara gelince yolların ve trafik işaret levhalarının denetimini yapmalıdırlar. Gerekli önlemleri almalılar. İhlal yapanlara en ağır cezaları vermeliler. Gerekli bilgilendirmeleri zamanında ve yerinde yapmalıdırlar.