“Tomris Uyar; durmadan yenilikler arayan, Türkiye dışındaki roman ve hikâye gelişmelerini iyi takip eden, bunun için de sürekli üslup değiştiren, taze teknikler arayan bir yazardı.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Tomris Uyar; durmadan yenilikler arayan, Türkiye dışındaki roman ve hikâye gelişmelerini iyi takip eden, bunun için de sürekli üslup değiştiren, taze teknikler arayan bir yazardı.

3. Tomris Uyar; durmadan yenilikler arayan, Türkiye dışındaki roman ve hikâye gelişmelerini iyi takip eden, bunun için de sürekli üslup değiştiren, taze teknikler arayan bir yazardı.

Bu anlayıştaki bir yazar aşağıdaki gerekçelerden hangisi ile yeni bir hikâye kitabı yayımlar? Niçin?

a) Ortalıkta görünmezsem unutulurum, bir kitap bastırmalıyım.
b) Hikâye türünün ustaları arasındaki yerimi sağlamlaştırmalıyım.
c) Yeni bir ürün meydana getirdim ve bunu yaparken kendimi aştım.
ç) Yazdıklarım şimdilerde yazılanlardan iyi, onları yayımlamamam için bir neden yok.
d) Kitap bastırmaya devam etmeliyim, belki gün gelir farklı bir eser meydana getirebilirim.

  • Cevap: “d” maddesindeki gerekçeyle kitabını yayımlar. Çünkü sürekli farklı olanı arayan, bunu yaparken değişik örnekleri araştırmaktan vazgeçmeyen bir yazar olduğunu görüyorum. O zaman bu anlayıştaki bir sanatçı, “Farklıyı yakaladım, şimdiye kadar yaptıklarımdan değişik bir ürün ortaya çıkardım” diyecektir. Ancak kendini aştığına inandığı zaman yeni bir kitap bastırmaya karar verecektir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 64 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.