Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Temel Dini Bilgiler İslam-2 Meb Yayınları

Temel Dini Bilgiler İslam-2 Ders Kitabı Cevapları Ortaöğretim Sayfa 119

“Temel Dini Bilgiler İslam-2 Ders Kitabı Cevapları Ortaöğretim Sayfa 119 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler İslam-2 Ders Kitabı Cevapları Ortaöğretim Sayfa 119

Günümüzde İslam’ın yayılması Müslümanların tebliğ ve davet faaliyetlerine bağlıdır. Yüce Allah “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.”70 ayetiyle Müslümanlara davet ve emr-i bi’l- maruf nehy-i ani’l-münker konusunda sorumluluk yüklemektedir. Emr-i bi’l-maruf nehy-i ani’l-münker; iyi, doğru ve güzel olanı yaymak; kötü, yanlış ve çirkin olanı yasaklamak demektir. İslam’ın yapılmasını istediği işleri emir ve teşvik etmek, istemediği işleri de engellemeye çalışmaktır.71 Huzurlu bir toplumun oluşması için iyiliğin yaygınlaştırılması ve kötülüğün önlenmesi gerekir. Bu yönde yapılan bütün faaliyetler, emr-i bi’l-maruf nehy-i ani’l-münker kapsamında değerlendirilmiştir.

Yüce Allah, kuran-ı Kerim’de “Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin velileridir. Onlar emr-i bi’l-maruf nehy-i ani’l-münker görevini gereği gibi yaparlar. Namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve Resulü’ne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Allah her zaman en üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir.”72 buyurarak emr-i bi’l-maruf nehy-i ani’l-münker görevini temel ibadetlerle birlikte zikretmiş ve Müslümanların özelliklerinden saymıştır. Hz. Peygamber de “Bir kötülük gören kişi, eli ile değiştirmeye gücü yetiyorsa onu eli ile değiştirsin. Buna gücü yetmez ise dili ile değiştirsin. Buna da gücü yetmezse kalbi ile o kötülüğe tavır koysun ve bu da imanın asgari gereğidir.”73 hadisiyle Müslümanların bu konudaki sorumluluklarına dikkat çekmiştir. Bir başka hadisinde de “Aralarında günahlar işlenip durduğu hâlde bu günahları işleyenlerden daha güçlü ve onları engellemeye muktedir iken bunu yapmayan topluluğun hepsine birden Yüce Allah azap verir.”74 buyurmuş ve iyiliği emredip kötülükten sakındırmanın toplum açısından önemini vurgulamıştır.

İ’lâ-yi kelimetullah, Allah’ın (c.c.) dininin ve tevhid inancının yüceltilip yaygınlaştırılması yolunda gösterilen gayret ve faaliyetlere denir. İ’lâ-yi kelimetullah, Müslüman’ın Allah’a (c.c.) kulluk için İslam esaslarını öğrenmesi, öğretmesi, bireysel ve toplumsal planda yaşanmasını sağlamaya çalışmasıdır.

Vatanımızı düşmana karşı savunmayı cihat kabul eden atalarımız bu uğurda şehit ve gaziliği en üstün şeref olarak görmüşlerdir. Vatan savunmasını, ülkenin tam bağımsızlığını bir iman meselesi olarak ele alan ecdadımız cepheden cepheye koşarak cihat etmiştir. Cihat ibadeti, kıyamete kadar devam edecek olan hak ile batıl mücadelesidir.76 Bizler de vatanımızı savunmak ve her yönden geliştirmek için nefsimizle, bilgimizle, malımızla, canımızla mücadele etmeliyiz. Sahip olduğumuz her türlü imkânla hakkın üstün gelmesi için çalışmalı ve bütün hayatımızı bu bilinçle yaşamalıyız.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Temel Dini Bilgiler İslam-2 Ders Kitabı Cevapları (Lise) Sayfa 119 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!