Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 72

“Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 72

Selatin camileri, Osmanlı Dönemi’nde padişahların, şehzadelerin veya diğer hanedan mensuplarının kendi imkânlarıyla yaptırdıkları camilerdir.27 Selatin, sultan kelimesinin çoğuludur. Genellikle birden fazla minareye sahip olan bu camiler, Osmanlı Dönemi’nde İstanbul, Bursa ve Edirne gibi başkentlerde yapılmıştır. İstanbul’daki Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Beyazıt camileri, Bursa’daki Yeşil Cami, Edirne’deki Selimiye Camii, Konya’daki Selimiye Camii selatin camilerin en güzel örneklerindendir.

Ülkemizde Yer alan Bazı Selatin Camileri ve Özellikleri

İstanbul Sultanahmet Camii: Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Duvarlarında mavi renkli İznik çinileri bulunur. Sultanahmet Camii, külliye olarak inşa edilmiş olup altı minaresiyle dikkat çeker.

İstanbul Fatih Camii: Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan cami ve külliyedir. Külliye içinde medrese, kütüphane, darüşşifa, hamam ve aşevi bulunur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!