Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

“Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

Cemaatle namaz kılmanın bireye ve topluma birçok faydası vardır. Ezan vakitlerine göre gündelik hayatını düzenleyen bir Müslüman, zamanını daha verimli kullanır. Cemaatle namaz sayesinde kişide kardeşlik, sorumluluk, empati gibi tutum ve değerler gelişir. Namaz vakitlerinde bir araya gelen Müslümanlar, birbirleriyle tanışıp kaynaşarak sevgi ve dayanışma ruhunu kuvvetlendirirler. Herkes birbirinin durumundan haberdar olur. Böylece toplumda huzur ve güven ortamı gelişir.

Araştıralım

Fatih Sultan Mehmet Ayasofya Camii’nde

Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğunda tek bir hayali vardı. İstanbul’u fethetmek… Küçük bir şehzadeyken hep bu hayalini gerçekleştireceği günü düşünür dururdu. Yıllar geçti. Fatih büyüdü. Artık Osmanlı Devleti’nin başına geçmiş büyük bir padişahtı. 21 yaşında hayalini gerçekleştirdi. İstanbul’u fethetti.

İstanbul’u fetheder etmez yönünü Ayasofya’ya çevirdi. Ayasofya’nın kapısına gelince atından indi. Bu ihtişamlı mabedin içine girmek için heyecanlanıyordu. Mabede girince şükür namazı kıldı ve dua etti.

Ayasofya Camii’nin görkemli bir kubbesi vardır. Bu geniş kubbe altında namaz kılıp dua etmek Fatih Sultan Mehmet’e huzur vermişti. Bu tarihten sonra da Ayasofya ve çevresi düzenlendi. Ayasofya Camii yanına medrese, imarethane ve kütüphane yapıldı. Minareler inşa edildi. Fatih Sultan Mehmet’ten sonra gelen padişahlar da Ayasofya’yı ve çevresini düzenlemeye devam etti. Mahfil, kürsü, şadırvan ve minarelerle Ayasofya Camii daha güzel ve düzenli bir hâle geldi.

Soru: Yukarıdaki metinde anlatılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin tarihi hakkında araştırma yapınız.

  • Cevap:

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Bizans İmparatoru I. Justinianus döneminde 532-537 yılları arasında inşa edilmiştir. İlk olarak kilise olarak kullanılan bu yapı, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesiyle camiye çevrilmiştir. Fatih, burada ilk cuma namazını kılmış ve Ayasofya’yı İslam dünyasının önemli camilerinden biri haline getirmiştir. Osmanlı döneminde Ayasofya’ya minareler, şadırvanlar, mahfiller ve kütüphane gibi birçok eklemeler yapılmıştır.

1935 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya, 2020 yılında tekrar cami olarak ibadete açılmıştır. Ayasofya, hem tarihi hem de mimarisiyle dünya çapında önemli bir eserdir ve İslam ve Türk tarihindeki yerini korumaktadır.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!