Evvel Cevap
Temel Dini Bilgiler (İslam 1) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91
Temel Dini Bilgiler İslam 1 Meb Yayınları
Temel Dini Bilgiler (İslam 1) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91

“Temel Dini Bilgiler (İslam 1) Ders Kitabı Cevapları Sayfa 91 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam 1) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 91

Hz. Aişe’ye Hz. Muhammed’in (sav) ahlakı sorulduğunda şu cevabı vermiştir: “O kötü sözlü ve çirkin ağızlı değildi, çarşı pazarda bağırıp çağırmaz, kötülüğe kötülükle karşılık vermezdi bilakis bağışlar ve hoş görürdü.”39 Hz. Aişe Hz. Peygamber’in güzel sözlü ve tatlı dilli olduğunu, her zaman iyilik yaptığını ifade etmiştir. Nezaketsiz davranışlar karşısında ise öfkesine hâkim olarak affedici olduğunu bildirmiştir.

Hz. Muhammed’in (sav) nezaketini Hind Ebi Hale ise şu sözlerle anlatmıştır: “… O gerekmedikçe konuşmazdı. Konuşması açık ve netti. Kaba davranan ve hakaret eden biri değildi. Nimete saygı gösterir, hiçbir yemeği kötülemezdi. Tebessüm ederdi.”

Yazalım

Soru: Aşağıda sofra, selamlaşma ve konuşma adabıyla ilgili bazı nezaket kuralları verilmiştir. Hangi kuralın hangi adap kapsamında olduğunu örnekte verildiği şekilde yazınız.

  • Cevap:

Merhaba, demek.: Selamlaşma adabı

Besmele çekmek.: Sofra adabı

Tebessüm etmek.: Selamlaşma adabı

Yemeğe saygı göstermek.: Sofra adabı

Yüksek sesle konuşmamak.: Konuşma adabı

Muhatabın yüzüne bakmak.: Konuşma adabı

Karşımızdakinin sözü bittikten sonra konuşmak.: Konuşma adabı

Temel Dini Bilgiler (İslam 1) Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum