Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Taşımalı Eğitimin eğitim sistemimizden bir an önce çıkarılmasını istedi.

Taşımalı Eğitim Sisteminin Kaldırılmasını İstedi!

Bu günlerde eğitim çalıştayı yapılamakta. Eğitim çalıştaylarına akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve toplumuzun değişik kesiminden pek çok insan katılmakta. Bu çalıştaylarda alınan kararlar ise Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye edilen kararlar olur. Yani tavsiye niteliğindeki kararlardır. Alınan kararların mutlaka veya kati suretle uygulanma şartı yoktur. Adı üzerinde olan tavsiye niteliğindeki kararlardır. Fakat toplumun pek çok kesiminden katılan insanların bu aldığı kararları da Milli Eğitim Bakanlığı göz ardı etmez.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise taşımalı eğitim sistemiyle ilgili gündeme oturacak açıklamalar yaptı. Taşımalı eğitim sisteminin bir an önce kaldırılmasını istedi. Sizinde bildiğiniz üzere taşımalı eğitim sistemi sonucunda yüzbinlerce öğrencimiz köylerden şehirlere taşındı. Bu sistemin iyi yanları da var kötü yanları da. Ama bizim gördüğümüz ve tespit ettiğimiz en büyük handikap ise köy okullarının boş kalması ve bu sebepten kapanması. Pek çok köy okuluna öğrenci bulunmadığından kapanması ise kabul edilecek bir olay değildir.

Taşımalı Eğitim Sistemi ve Öğrenciler

Taşımalı eğitim sisteminden bazı aileler memnun fakat bazıları ise memnun değil. Memnun olmadıkları taraf ise öğrencilerin yaşadıkları bölgede okul olmaması ve bu sebepten dolayı onlarca kilometre yol gitmek zorunda kalmaları. Bu yolu her gün giden öğrenciler de bu sistemden pek memnun değil. Çünkü evlerine yakın bir yerde okul olsa bu yolu çekmek zorunda kalmayacaklar. Her gün onlarca kilometre yol gittikten sonra da öğrencilerden ödev yapmalarını ve ders çalışmalarını bekliyoruz. Onlarında bir hayatının olduğunu ve birer insan olduğunu unutuyoruz galiba.