Tablo 2.1'deki bilgilerden yararlanarak aşağıda verilen soruları cevaplayınız.
“Tablo 2.1'deki bilgilerden yararlanarak aşağıda verilen soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Tablo 2.1'deki bilgilerden yararlanarak aşağıda verilen soruları cevaplayınız.
Soru: Tablo 2.1'deki bilgilerden yararlanarak aşağıda verilen soruları cevaplayınız.
- Cevap:
Soru: 1) Ülkelerin üretim ve tüketim miktarlarını göz önünde bulundurarak üretim fazlasının ülke ekonomisine katkılarını yazınız.
- Cevap: Ülkeler üretim fazlasını ihraç ederek döviz girdisi sağlar ve ekonomilerini güçlendirir. Aynı zamanda istihdam artar, tarım ve sanayi desteklenir, ülkenin dış ticaret dengesi olumlu etkilenir.
Soru: 2) Ülkeleri, geçim tarımı ve ticari tahıl tarımı yapan ülkeler şeklinde gruplandırarak yazınız. Gruplandırmayı yaparken buğday üretimi ve ihracatını göz önünde bulundurunuz.
- Cevap:
✅Geçim tarımı ağırlıklı ülkeler (üretimi yüksek ama ihracatı az): Çin, Hindistan, Pakistan, Türkiye.
✅Ticari tahıl tarımı yapan ülkeler (üretim fazlasını ihraç edenler): Rusya, Kanada, ABD, Avustralya, Arjantin, Kazakistan, Ukrayna, AB ülkeleri.
“11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 101” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok