Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65
Sosyoloji Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65
Şimdiye kadar öğrendiklerinizden yola çıkarak aşağıdaki kavram haritasını tamamlayınız.
- Cevap:
ETKİNLİK
Aşağıdaki metinleri okuyarak etkinliğin sonundaki soruları cevaplayınız.
Osmanlıda Toplumsal Tabakalaşma
Osmanlı toplumunda Avrupa’da olduğu gibi sınırları hukuki olarak keskin şekilde belirlenmiş bir zümreler sisteminin olmadığı görülür. Osmanlı Devleti’nde sultanın (padişah) dışında iki tabakadan söz edilebilir: yöneticiler (askeriler) ve yönetilenler (reaya). Yöneticiler; seyfiye (ordu mensupları), ilmiye, kalemiye (kâtipler) ve saray hizmetlilerinden oluşur. Yönetici tabakanın dışında kalanlar ise en geniş anlamda reaya olarak kabul edilir. Yani yalnızca kırsal kesimde yaşayıp tarımsal üretim yapan halk reaya değildir. Reaya, heterojen bir kitle olup yönetim alanında kamu görevi bulunmayan bütün köylü, şehirli, esnaf ve zanaatkârları içermektedir. Burada mutlaka vurgulanması gereken nokta, her ne kadar yönetici tabakanın sahip olduğu birtakım ayrıcalıkları olsa da yönetici-reaya ayrımının Bati’da görüldüğü gibi hukuki olarak sınırları…
- Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Sayfa 67 bkz.)
Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.