Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.” (Bakara 2/190.) Ayetten hareketle düşmanla savaşırken bile haddi aşmamak sizce ne anlama gelmektedir? Yorumlayınız. Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
“Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.” (Bakara 2/190.) Ayetten hareketle düşmanla savaşırken bile haddi aşmamak sizce ne anlama gelmektedir? Yorumlayınız. Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.” ulaşabilmek ve
“Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.” (Bakara 2/190.) Ayetten hareketle düşmanla savaşırken bile haddi aşmamak sizce ne anlama gelmektedir? Yorumlayınız. Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.” (Bakara 2/190.) Ayetten hareketle düşmanla savaşırken bile haddi aşmamak sizce ne anlama gelmektedir? Yorumlayınız. Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Soru: Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.” (Bakara 2/190.) Ayetten hareketle düşmanla savaşırken bile haddi aşmamak sizce ne anlama gelmektedir? Yorumlayınız. Düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.- Cevap: Ayette haddi aşmamak, savaş sırasında adil olmayı, masumlara zarar vermemeyi ve aşırıya kaçmamayı ifade eder. İslam, savaşın bile ahlaki kurallar çerçevesinde yapılmasını emreder.
“9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 129” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok