Sizce şiirde geçen “yıldız” sözcüğü ile tevriye sanatına başvurulmuş mudur? Niçin?
“Sizce şiirde geçen “yıldız” sözcüğü ile tevriye sanatına başvurulmuş mudur? Niçin?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Sizce şiirde geçen “yıldız” sözcüğü ile tevriye sanatına başvurulmuş mudur? Niçin?
Soru: Sizce şiirde geçen “yıldız” sözcüğü ile tevriye sanatına başvurulmuş mudur? Niçin?
- Cevap: Sabahattin Kudret Aksal; hayalini kurduğu sevgiliyi, şiirinde “yıldız” sözcüğüyle anlatmak istemiştir. Ancak şairin burada başvurduğu söz sanatı tevriye değildir. Tevriyede bir sözcük, dize ya da cümle içinde iki farklı gerçek anlamı da düşündürecek şekilde kullanılır. Sözcüğün yakın anlamı söylenip uzak anlamı kastedilir. Asıl söylenmek istenen kapalı şekilde ifade edilir. Şiirdeki “yıldız” sözcüğünde ise böyle bir kullanım yoktur. Hayal edilen sevgili, göklerdeki yıldıza benzetilmiş ve bu açıkça söylenmiştir. Burada görülen söz sanatı açık istiaredir.
“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 196 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok