Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Sınavlara Çalışma Düzeni

“Sınavlara Çalışma Düzeni” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Sınavlara Çalışma Düzeni

Okulların açılmasıyla birlikte her öğrenciyi sınav telaşı sarıyor. Sınavlardan düşük almak çoğunlukla beklenmedik olduğu zamanlar can sıkıyor. Gerçekten çok çalıştım temalı bir konuşma sonunda bozuk bir moral ve zaman zaman ıslanmış yanaklarla hayatımıza devam ediyoruz.

Bugün, burada o ıslanmış yanaklara veda etmek için hazırlanıyoruz. Sınavlara çalışma düzeni kurmak, doğru çalışma stillerini öğrenmek ve başarının kolay elde edilmediğini kabullenmek adına sizin için ufak bir sınavlara çalışma düzeni planı hazırladık.

Sınavlara çalışırken nereden, nasıl başlayacağını bilmiyorsanız, sınavlarınız çok çalışmanıza rağmen düşük sonuçlanıyorsa ve bu durum artık sinir bozucu bir durum aldıysa, tüm bunları düzeltmenize yardım etmek için hazırız!

Plan Yapmak

Çalışırken plan yapmak çok önemlidir. Hangi gün, hangi konuya, hangi derse çalışacağınızı bilirseniz hem zaman kazanmış olursunuz, hem de bir şekilde düzende olmak beyninizi şartlar. Haftanın başında o haftanın çalışma düzenini yaparak, yanlarına tik atabileceğiniz alanlar bırakmayı deneyin. Yaptıklarınıza tik attıkça motivasyonunuz artacaktır.

Öz Çalışmak

Yıllardır öğrencilerin  yaptığı en büyük hata çok çalışmaktır. Çok çalışmak çoğunlukla başarı getirmez. Özellikle sınavlara hazırlanırken çok çalışmak yerine doğru ve mantıklı bir çalışma düzeni kurmalısınız. Bu dersi derste dinlemenin, uzun saatler yerine verimli 1 saat çalışmanın ve ihtiyaç duymadığınız şeyleri bir süreliğine kenara bırakmanın diğer adıdır.

Dersi Dinlemek

Dersi derste dinlemenin başarı için ne kadar önemli olduğunu hiç tahmin edemezsiniz. O an hiçbiri aklınızda kalmayacakmış gibi hissetseniz de aslında zihninize yerleşen en sağlam bilgiler dersi dikkatli bir şekilde dinlediğinizdeki bilgilerdir. Ayrıca dersi derste dinlemek, evde çalışmanız gereken daha az bir alanın var olmasına neden olur.

Öğrenme Stili

Her birey birbirinden farklı kişiliklere ve özelliklere sahiptir. Bunlar öğrenme şeklimizi de yakından etkiler. İşitsel, görsel ve bedensel olmak üzere üç farklı öğrenme stilinden hangisine daha yatkın olduğunuzu keşfederek buna uygun bir çalışma düzeni oluşturabilirsiniz.

Sınavlara Çalışma Düzeni ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!