“Şiirin rahat bir söyleyişi olmasına rağmen söyleyicinin, şiirde “dil-i biçâre, baht-ı siyâh” tamlamalarını kullanmasının nedeni ne olabilir? Söyleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Şiirin rahat bir söyleyişi olmasına rağmen söyleyicinin, şiirde “dil-i biçâre, baht-ı siyâh” tamlamalarını kullanmasının nedeni ne olabilir? Söyleyiniz.

Soru: Şiirin rahat bir söyleyişi olmasına rağmen söyleyicinin, şiirde “dil-i biçâre, baht-ı siyâh” tamlamalarını kullanmasının nedeni ne olabilir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Bu kelimeler halk dilinde kabul görmemiş ifadelerdir. Şair de bu kelimelerin kullanımını eleştirdiği için ironi olması amacıyla bu kelimeleri kullanmış.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.