Sığırtmaç Mustafa'nın Öyküsü" metninden alınan cümlelerden öznel olanların başına "Ö", nesnel olanların başına "N" yazınız. 'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sığırtmaç Mustafa'nın Öyküsü" metninden alınan cümlelerden öznel olanların başına "Ö", nesnel olanların başına "N" yazınız.

Sığırtmaç Mustafa'nın Öyküsü" metninden alınan cümlelerden öznel olanların başına "Ö", nesnel olanların başına "N" yazınız. Sığırtmaç Mustafa; cılız, çelimsiz ve hastalıklı bir çocuktu.
  • Cevap: (N) Sığırtmaç Mustafa; cılız, çelimsiz ve hastalıklı bir çocuktu. (N) Cevizleri alıp karşılığında Mustafa’ya bir avuç parayı uzatırken yeniden adını sordu. (N) Otomobil, bir süre sonra kocaman bir binanın önünde durdu. (N) Ertesi gün, Sığırtmaç Mustafa’nın evlerinin önünde bir otomobil durdu. (N) Salonda bir adam ayakta durmuş ona bakıyordu. (N) Sığırtmaç Mustafa, karşısındaki adama yeniden dikkatle baktı. (N) Sığırtmaç Mustafa hemen Şişli Çocuk Hastanesine gönderildi.

7. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.