Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı
“Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı
A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
1. I. İhsan ÖzsoyII. İsa BehzatIII. Mehmet Mahir TomrukIV. Ratip Aşir AcudoğluV. Ali Hadi BaraYukarıdakilerden hangileri cumhuriyet öncesi dönemin heykeltıraşlarındandır?A. I, II, IIIB. I, III, IVC. II, III, IVD. II, IV, VE. III, IV, V
- Cevap: A
2. Ankara Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı aşağıdaki sanatçılardan hangisinin eseridir?
A. Heinrich KrippelB. Pietro CanonicaC. Ali Hadi BaraD. Zühtü MüridoğluE. Nusret Suman
- Cevap: B
- 3.
- Ankara Ulus Atatürk Anıtı
- İstanbul Sarayburnu Atatürk Heykeli
- Samsun Atatürk AnıtıYukarıdaki eserler hangi sanatçıya aittir?
A. Nusret SumanB. Hüseyin GezerC. Heinrich KrippelD. Rudolph BellingE. Pietro Canonica
- Cevap: C
4. I. Nusret Suman ^ Hitit AnıtıII. Hüseyin Gezer ^ Efe’nin AşkıIII. Hüseyin Anka Özkan ^ Mimar Sinan AnıtıIV. Ali Hadi Bara ^ HavvaV. Zühtü Müridoğlu ^ TBMMAtatürk Anıtı Yukarıdaki sanatçı eser eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A. I B. IIC. IIID. IVE. V
- Cevap: E
5. İzmir Menemen’deki Kubilay Anıtı aşağıdaki sanatçılardan hangisine aittir?
A. Ali Hadi BaraB. Zühtü MüridoğluC. Josef ThorakD. Pietro CanonikaE. Ratip Aşir Acudoğlu
- Cevap: E
6. Sanayiinefise Mektebinde, ardından Paris Güzel Sanatlar Akademisinde eğitim almıştır. 1923 yılından sonra cumhuriyet devrimlerini konu alan resimler yapmıştır. İstiklal Savaşı’nda Zeybekler önemli eserlerinden biridir. Bahsedilen özellikler hangi sanatçıya aittir?
A. Hüseyin Avni LifijB. İbrahim Çallı C. Hâle AsafD. Sabri BerkelE. Nurullah Berk
- Cevap: B
7. Silah Taciri, Kaplumbağa Terbiyecisi, Kur’an Okuyan Adam adlı eserler hangi sanatçıya aittir?
A. Şeker Ahmet PaşaB. Osman Hamdi BeyC. İbrahim ÇallıD. Abidin DinoE. Zeki Faik İzer
- Cevap: B
- 8.
- Nesnelere sevgi ile yaklaşan ressam olarak adlandırılmıştır.
- Göç, Panayır, Gökyüzü adlı eserlerin sanatçısıdır.Verilen özellikler aşağıdaki sanatçılardan hangisi ile ilgilidir?
A. Mehmet PesenB. Avni ArbaşC. Elif NaciD. Nedim GünsurE. Cevat Dereli
- Cevap: D
“Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok