Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı hikâyesinden alınan aşağıdaki cümlelerin öğelerini bulunuz.
“Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı hikâyesinden alınan aşağıdaki cümlelerin öğelerini bulunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı hikâyesinden alınan aşağıdaki cümlelerin öğelerini bulunuz.
Soru: Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı hikâyesinden alınan aşağıdaki cümlelerin öğelerini bulunuz.
- Cevap:
• Kocaman ve altı çivili kunduralarını çıplak ayaklarına geçirmiş olan küçük Hasan, sağ koluna aldığı güğümü, ara sıra dinlenerek sürüklemeye çalışmaktaydı.
- Cevap: • Özne: (kunduralarını… geçirmiş olan) küçük Hasan | Nesne: sağ koluna aldığı güğümü | Zarf tümleci: ara sıra dinlenerek | Yüklem: sürüklemeye çalışmaktaydı
• İstasyon binasıyla raylar arasında kalan dört beş adım genişliğindeki yerde, heybelerinin üs- ! tünde oturan iki köylü ile, kaputunun içinde büzülmüş gibi duvara dayanan bir jandarmadan başka kimse yoktu.
- Cevap: • Zarf tümleci (yer): İstasyon binasıyla raylar arasında… yerde | Edat/zarf tümleci (sınırlama): …iki köylü ile… bir jandarmadan başka | Özne: kimse | Yüklem: yoktu
• Her gün yüzlerce adamı bilmediği bir yerden alıp bilmediği bir yere götüren bu upuzun ve sonu olmayan demirlerin arasında, gelip geçen lokomotiflerin bıraktığı siyah yağ lekeleri görülüyordu.
- Cevap: • Zarf tümleci (yer): …bu upuzun… demirlerin arasında | Özne: (gelip geçen lokomotiflerin bıraktığı) siyah yağ lekeleri | Yüklem: görülüyordu
“11. Sınıf Ata Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 61” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok