Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96
“11-12. Sınıf Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 96
Soru: Aşağıdaki metinden yararlanarak soruları cevaplayınız.
Mete Gazoz, Türk okçuluğunun uluslararası alandaki en tanınmış isimlerinden biridir. Babası da eski bir millî okçu olan sporcu, okçulukla çocukluk yıllarında tanışmıştır. Küçük yaşlardan itibaren düzenli antrenmanlarla gelişim göstermiş; dikkat, öz denetim ve stratejik düşünme becerileri sayesinde katıldığı yarışmalarda büyük başarılar kazanmıştır. Özellikle Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarînda kazandığı altın madalya, bireysel bir başarı olmanın ötesine geçerek Türk okçuluğunun uluslararası düzeyde tanınmasına da katkıda bulunmuştur
Soru: 1) Babasının okçu olması, Mete Gazoz'un bu spor dalını seçmesini nasıl etkilemiştir?
- Cevap: Babasının okçu olması, Mete Gazoz’un bu sporu küçük yaşta tanımasını ve babasını örnek almasını sağlamıştır. Ailesinin desteği, okçuluğa yönelmesini kolaylaştırmıştır.
Soru: 2) Bir şampiyonun başarısında doğuştan gelen yeteneğinin yanı sıra yıllar boyunca yaptığı antrenmanların ve tekrarların rolü nedir? Bu durumu Mete Gazoz örneği üzerinden tartışınız.
- Cevap: Düzenli antrenman ve tekrarlar, yeteneğin gelişmesini ve becerilerin kalıcı hâle gelmesini sağlar. Mete Gazoz da sürekli çalışarak dikkatini, öz denetimini ve okçuluk becerilerini geliştirmiştir.
Soru: 3) Mete Gazoz, okçuluk ile ilgili öğrendiklerini sürekli çalışarak ustalığa dönüştürmüştür. Benzer şekilde yakın zamanda edindiğiniz bir bilgi veya beceriyi düşününüz. Bu sürecin hangi aşamasında "Artık öğrendim." dediğinizi sözlü olarak ifade ediniz.
- Cevap: Yeni öğrendiğim bir matematik konusundaki soruları, aradan zaman geçse de yardım almadan çözebildiğimde “Artık öğrendim.” dedim.
Soru: 4) Öğrenmenin hangi durumlar için kullanıldığına yönelik görüşlerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
- Cevap: Öğrenme, deneyim ve tekrar yoluyla bilgi ve beceri kazanılması, davranışlarda kalıcı değişiklikler oluşması için kullanılır. Okuma yazma öğrenmek ve bir müzik aleti çalabilmek buna örnektir.
Soru: Aşağıdaki metinden yararlanarak soruları cevaplayınız.
Helen Keller (Helm Kelır) 1880 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde doğdu. Küçük yaşta geçirdiği bir hastalık sonucunda hem görme hem de işitme yetisini kaybetti. Sözcükleri öğrenemediği için üetişim sorunları yaşıyor, anlaşüma- dıkça öfke nöbeüeri geçiriyordu. Nesnelerin ne işe yaradığını büse de onları adlandıramaması, çevresiyle bağ kurmasını güçleştiriyordu. Hayatı, Anne Suilivan (En Salivm) adında bir öğretmenin desteğiyle değişti. Sullivan, sabırla Helen’in avucuna harfleri yazarak ona sözcükleri öğretmeye başladı. İlk başta Helen için hiçbir anlam taşımayan bu hareketler, bir gün su pompasının başında Sullivan’m döktüğü suyla birlikte Helen'in eline “w-a-t-e-r” [votır (su)] yazmasıyla anlam kazandı. Helen, o anda “su”yun hem sözcük hem nesne olarak varlığını kavradı. Bu fark edişten sonra durmadan yeni kelimeler öğrenmek istedi. Öğrendiği her yeni kelimeyle birlikte yıllardır içinde tuttuğu duygu ve düşünceleri yavaş yavaş ifade etmeye başladı. Bu durum, zamanla onun davranışlarını değiştirdi; öfke nöbetleri azaldı, merakı arttı, insanlara yaklaşımı yumuşadı. Kısa sürede kitaplara, öğrenmeye ve insanlara büyük bir ügi duymaya başladı. Üniversiteye gitti, kitaplar yazdı, toplumda aktif bir birey hâline geldi.
Soru: 1) Helen Keller'ın öğrenme sürecinin nasıl gerçekleştiğine ilişkin tahminlerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
- Cevap: Helen Keller, avucuna çizilen harflerle dokunduğu nesneler arasında bağlantı kurarak sözcükleri öğrenmiştir. Öğretmeninin sabırlı desteği ve tekrarlar, öğrendiklerinin kalıcı olmasını sağlamıştır.
Soru: 2) Öğrenmenin nasıl gerçekleştiğine ilişkin kendi öğrenme deneyimlerinizden örnekleri sözlü olarak ifade ediniz.
- Cevap: Bisiklet sürmeyi, süren kişileri gözlemleyip tekrar tekrar deneyerek öğrendim. Hatalarımı düzelttikçe dengemi korumayı ve bisikleti tek başıma kullanmayı başardım.
11-12. Sınıf Meb Yayınları Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 96 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok