“11-12. Sınıf Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

Soru: c) Bu durumda karakterin değerlendirebileceği başka hangi seçenekler vardı?

  • Cevap: Mustafa, farklı meslekleri araştırabilir, rehber öğretmeniyle görüşebilir veya tıp ile yazılımı birleştiren alanları değerlendirebilirdi.

Soru: ç) Karakter, seçenekler arasından en mantıklı olanı nasıl belirlemiş olabilir?

  • Cevap: İlgi ve yeteneklerini, geçmiş deneyimlerini ve mesleklerin gerektirdiği becerileri karşılaştırmış olabilir. Oyun geliştirmenin kendisine daha uygun olduğunu düşünmüştür.

Soru: d) Karakterin verdiği karar, belirlediği amaca ulaşmasına uygun muydu? Açıklayınız.

  • Cevap: Evet, uygundu. İstediği mesleğe yönelmesi ve kararını babasıyla paylaşması, amacına ulaşmak için önemli bir adımdır.

Soru: e) Karakterin yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?

  • Cevap: İlgi ve yeteneklerime uygun meslekleri araştırıp bir eğitim planı hazırlardım. Ailemin düşüncelerini dinleyerek kendi hedeflerimi açıkça anlatırdım.

Okul kantininde bir grup öğrenci Saadet’in yakınındaki masada bir kitap hakkında konuşuyordu. Saadet de kitap okumayı çok severdi. Son çıkan kitapları ve edebiyat dergilerini takip eder, kendisi de hikâyeler yazardı. Kendisini sosyal ilişkilerde çok başarılı bulmadığı için onların sohbetine katılmaya cesaret edemedi.Tam kalkmayı düşünürken gruptan biri onun sohbete kulak misafiri olduğunu fark edip gülümseyerek “Sen de kitap okumayı sever misin?” diye sordu. Saadet, başta biraz çekingen davransa da birkaç dakika içinde sohbete dâhil olmuştu. O günden sonra her hafta aynı gün, aynı saatte okul kantininde bir araya gelerek kitaplar, hayat ve ilgi alanları üzerine uzun uzun sohbet etmeye başladılar.

Soru: a) Karakterin ulaşmak istediği amaç nedir?

  • Cevap: Saadet’in amacı, ortak ilgi alanlarına sahip kişilerle sohbet ederek arkadaşlık kurmaktır.

Soru: b) Karakter, sohbete dâhil olma kararını verirken hangi bilgi ve deneyimlerden faydalanmış olabilir?

  • Cevap: Kitaplar hakkındaki bilgilerinden ve okuma deneyimlerinden yararlanmış olabilir. Gruptaki öğrencinin güler yüzlü daveti de sohbete katılmasını kolaylaştırmıştır.

11-12. Sınıf Meb Yayınları Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.