Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 77

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 77

Araya girme; bir nesnenin diğerinin görünmesini engellediği durumdur. Eğer bir cisim diğeri tarafından kısmen kapatılıyorsa kapatan cisim daha yakında olarak algılanır.

Gölgeler; insanların içinde yaşadıkları çevrede nesneler genellikle tepeden ışıklandırılır. Bu nedenle gölge de derinlik için bir ipucudur. İnsanların beklentileri, gölgelerin nesnelerin altına veya arkalarına düşeceği yolundadır. Bu bilgi giderek o kadar kökleşir ki gölgeler derinlik algısına neden olur.

Doku; yakındaki nesnelerin çözünürlüğü daha yüksek, ayrıntıları daha belirginken; nesne uzaklaştıkça çözünürlük azalıp ayrıntılar yok olur. Yani algılanan doku değişir. Örneğin; bir çölde durduğunuzu ve 100 cm kadar öteye baktığınızı düşünün, uzaktaki kayalar ağ tabakaya küçük imgeler hâlinde düşer ve uzaklık arttıkça görsel imge, dokulu görünümünü kaybederek daha ince bir hâl alır.

Hareket; başımızı hareket ettirdiğimizde görsel alanımıza giren nesnelerin de bize ve birbirlerine göre hareket ediyormuş gibi görünmesi ipucudur. Bu durumda dikkatli bakarsak bize yakın nesneler başımızla ters yönde, bize uzak nesneler başımızla aynı yönde hareket ediyor gibi görünür.

Gözlerimiz arasında 3-4 cm mesafe vardır. Bu nedenle nesnelere hafifçe farklı açılardan bakarlar. Bu farklılığa “ağ tabakalarda uymazlık” denir. Bu durum da binoküler ipucudur.

Etkinlik

Sıra Sizde

Derinlik algısının temel kaynağı insanın iki gözünün olmasıdır. İki göz farklı açılardan dünyaya bakar ve birlikte beyin tarafından nesnelerin üç boyutlu olarak algılanmasına imkân verir.

Hadi gelin, derinlik algısını bir nebze ortadan kaldıralım. Eve gittiğinizde geniş bir kurdele ile tek gözünüzü kapatınız. On dakika boyunca bu şekilde günlük faaliyetlerinize devam ediniz. On dakika sonra gözünüzdeki bandı açınız. Bu süreçlerde neler yaşadığınızı ve neler hissettiğinizi not ediniz. Notlarınızı sınıf ortamında paylaşınız.

  • Cevap:

Bağlantı Kuralım

“Gestalt yaklaşımına göre bütün olaylar, koşulların elverdiği ölçüde tam ve basit olma eğilimindedir.” sözünü, algılanan uyarıcıları anlamlandırma süreci kapsamında değerlendiriniz.

  • Cevap:

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 77 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!