Paylaşan Mutluluk Dinleme Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
Paylaşan Mutluluk Dinleme metni cevapları ve soruları, Bilim ve Kültür Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 40-41-42-43-44 (Erdemler Teması)
Paylaşan Mutluluk Dinleme Metni Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 40 Cevabı
HAZIRLIK
1. Öğrendiğiniz sayışma ve tekerlemeleri arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap:
ÖRNEK 2 Ene mene dostum Ben sana küstüm Armudu kestim Tavana astım Tap dedi düştü Kargalar uçtu Annem yoğurt getirdi Kedi burnunu batırdı O kediyi na’pmalı Minareden atmalı Minarede bir kuş var Kanadında gümüş var Eniştemin cebinde Türlü türlü yemiş var
2. Metnin görsellerini inceleyip konusunu tahmin ediniz.
- Cevap: Görselde bir su samuru ve köstebek var muhtemelen ikisi arasında geçen bir olay anlatılacaktır.
Metni dikkatli dinleyiniz.
1. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 41 Cevabıa. Görsellerinden yararlanarak olayların oluş sırasına göre metni anlatınız.
- Cevap: Bir köstebek yavrusu bir gün bir su samuru ile karşılaşır. Su samuru hep suda kaldığını yorulduğunu dinlenmek için bu tünele girdiğini söyler. Şaşıran köstebek yavrusu ile beraber önce suda yüzerler sonra da tünelde kayarak mutlu anlar paylaşırlar.
b. Metnin konusunu belirleyip aşağıya yazınız.
- Cevap: Metnin konusu iki canlının mutlu ve paylaşımcı bir gün geçirmeleri
2. ETKİNLİK
Metne göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Metnin varlık kadrosu kimlerden oluşmaktadır?
- Cevap: Metindeki varlık kadrosunu su samuru ve köstebek yavrusu oluşturmaktadır.
2. Metinde anlatılan olay nerede gerçekleşmiştir?
- Cevap: Olay önce köstebeğin tünelinde sonra da denizde geçmektedir.
3. ETKİNLİK
Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız.
- Cevap:
ileri: geri
gelmek: gitmek
cevap: soru
aşağı: yukarı
mutlu: üzgün
4. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 42 Cevabıa. Görsellerdeki hayvanların adlarını bulmacadan bulup örnekteki gibi işaretleyiniz.
- Cevap:

b. İşaretlemediğiniz harfleri sırasıyla yazarak şifreyi bulunuz.
- Cevap: ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİMİZ ÖENMLİDİR.
5. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 43 Cevabıa. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak Elif ve Arda’nın açıklamalarını tamamlayınız. telaffuz-mesaj-sözlerini-izinsiz-soru-göz-beden-hitap
- Cevap:
b. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizde nelere önem verirsiniz? Konu hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz. Konuşurken ve arkadaşlarınızı dinlerken yukarıdaki nezaket kurallarına uymayı unutmayınız.
- Cevap: Onlarla doğru iletişim kurmaya dikkat ederim. Onları kırmamaya onların düşüncelerine saygılı davranmaya çalışırım. Onların da beni doğru anlamaları için jest ve mimiklerimi doğru kullanırım.
6. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 44 CevabıAşağıdaki heceleri, boş vagonlara yazarak yeni kelimeler oluşturunuz.
- Cevap: suluk / ufaklık / mutlu
7. ETKİNLİK
Aşağıdaki cümlelerin yazım hatalarını gidererek bu cümleleri sırasıyla konuşma balonlarına yazınız. — asya hangi şehirde yaşıyorsun? — ankara’da yaşıyorum. — anıtkabir’e hiç gittin mi? — Evet, Birkaç defa gittim.
- Cevap:
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bilim ve Kültür Yayınları Erdemler Teması Sayfa 40-41-42-43-44 Paylaşan Mutluluk Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok