Palyaço metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 66-67-68-69-70-71-72-73 (Çocuk Dünyası)

Palyaço Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 66 Cevabı

HAZIRLIK

1. Palyaço kimdir?
  • Cevap: Palyaço, İtalyanca kökenli bir sözcük olup, Türk Dil Kurumuna göre tanımı; "Kendisini seyredenleri güldüren ve eğlendiren, acayip kılıklı, yüzü aşırı ve komik biçimde boyalı oyuncu" şeklindedir
2. Daha önce palyaço gösterisi izlediniz mi? Neler gördünüz?
  • Cevap: Evet bir kez alış veriş merkezine gittiğimizde denk gelmiştim. Eli yüzü boyalar içinde komik kıyafetler giyip komiklikler yapan biriydi. Çok eğlendiğimi hatırlıyorum.
3. Palyaço, insanları güldürmek için neler yapar?
  • Cevap: Gerekirse içi kan ağlasa bile belli etmeden insanların eğlenmesi için her türlü komiklikleri komik şakaları ya da davranışları sergilemekten çekinmez.

Vurgu, toplama ve telaffuza dikkat ederek şiiri sesli okuyalım. PALYAÇO Palyaçoyum palyaço Sevgi dolu yüreğim. Haydi gelin dostlar, Sizi bir güldüreyim. Üstüm başım yamalı, Yüzüm gözüm boyalı; Kırmızı takma burnum, Güldürmeye sevdalı.

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 68 CevabıPalyaço kelimesi sana neler çağrıştırıyor? Haydi, kutuların içine yaz.
  • Cevap:

eğlence şakalar rengarenk elbiseler kırmızı burun

2. ETKİNLİK 

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

Yanma, Yürek, Işımak

  • Cevap:

Işıklanmak, aydınlanmak, ışık saçmak (3) Kalp (2) Delik ve yırtığı uygun bir parça ile onarma, kapatma (1)

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 69 CevabıEş sesli kelimeleri iki farklı anlamıyla cümlede kullanalım.
  • Cevap:
Yüz

: Gerçek anlam: Yüzümde bir sıcaklık var. Mecaz anlam: Yüzsüz bir insandı. Gül: Gerçek anlam: Gülerken çok güzel oluyor. Mecaz anlam: Gül dikeni elimi kesti.

4. ETKİNLİK 

Aşağıdaki dizelerde “kalp”, “arkadaş”, “al”, “küçük” kelimelerinin eş anlamlılarını bulup altını çizelim.
  • Cevap:

♦ Sevgi dolu yüreğim. KALP ♦ Haydi gelin dostlar ARKADAŞKırmızı takma burnum ALMinik yürekleriniz UFAK

5. ETKİNLİK 

Palyaço resminde oklarla gösterilen bölümlerin şiirin hangi dizelerini gösterdiğini yazalım.
  • Cevap:

6. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 70 CevabıŞiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.
  • Cevap:
Şiirin Konusu

: Palyaço Kimdir Şiirin Ana Duygusu: Palyaçoların Hayatı kıyafetleri amaçları

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki noktalı yerleri okuduğumuz şiire göre tamamlayalım.
  • Cevap:
Şiirin adı

: Palyaço Şiirin şairi: Tekin Özertem Şiirin en beğendiğim bölümü: Son Bölümü çünkü bizleri mutlu etmek için neler yaptığını söylemiş

8. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 71 CevabıAşağıdaki palyaçoların benzerlik ve farklılıklarını yazalım.
  • Cevap:
Benzerlikleri:
  • kırmızı burunları
  • büyük ayakkabıları
Farklılıkları
  • şapkaları
  • kıyafetleri

9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimeleri kullanarak anlamlı ve kurallı cümleler oluşturalım.
  • Cevap:
güldürdü – palyaçonun – hepimizi – hareketleri – çokCevap:

Palyaçonun hareketleri hepimizi güldürdü. tiyatroya – akşam – birlikte – annemle – gittik – dün Cevap: Dün akşam annemle birlikte tiyatroya gittik. vardı – palyaçolar – caddedeki – açılışından – marketin Cevap: Caddedeki marketin açılışında palyaçolar vardı.

10. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 72 CevabıArkadaşlar, biz de palyaço konulu bir şiir yazalım. Ne dersiniz? Yazdığımız şiir ile ilgili bir resim yapalım. Dizelerin ilk harflerini büyük yazmayı unutmayalım.
  • Cevap:
NE GÜZEL İNSANSIN PALYAÇO

Bizleri güldüren Bizlere neşe getiren Yüzümüze renk veren İyi ki varsın Palyaço Seninle oynadık Seninle eğlendik Hep teşekkür ettik Palyaço Ne güzel İnsan  dedik

11. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 73 CevabıAşağıdaki atasözlerini satır çizgilerine özenli bir şekilde yazalım. Sonra da sayfamızın kenarlarını süsleyelim.
  • Cevap:

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Sınıfta sunmak üzere müzelerle ilgili bir araştırma yapalım. Kitap, ansiklopedi, genel ağ ve dergi gibi kaynaklardan yararlanabiliriz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 2. Tema Çocuk Dünyası Sayfa 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 Palyaço Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.