Öldüren Şehir filmi konusu yönetmeni

Yönetmeni: Lütfi Ö. Akad

Senaryo: Osman F. Seden

Görüntü Yönetmeni: Kriton İlyadis

Oyuncular: Ayhan Işık, Turan Seyfioğlu, Belgin Doruk, Pola Monelli, Kenan Pars, Nubar Öldüren Şehir. K.Pars-A.Işık-- Terziyan, Kadir Savun, Mualla Sürer, Ziya Metin, Şevki Artun ve Settar Körmükçü

Yapımevi (şirket): Kemal F. (Osman F. Seden)

Konusu: Büyükşehirde sonları ölümle biten ustabaşı Ali ile kötü yola düşmüş bir kız olan Selma'nın hikâyesi.

Ödüller: Türk Film Dostları Derneği'nin (TFDD) 1954 yarışmasında Akad, Ali Ipar'la birlikte ''En Başarılı Yönetmen"; Kriton Ilyadis, Yuvakim Filmeridis, İlhan Arakon ve Mike Rafaelyan ile birlikte "En Başarılı Kameraman"; Belgin Doruk "En Başarılı Kadın Oyuncu"

Eleştiriler:  "Öldüren Şehir"i çok beğendim. Cahide Sonku'nun "Beklenen Şarkı"sı kendi janrında ne kadar muvaffaksa bu da bir gangster ve macera filmi olarak o kadar güzeldir. (Sezai Solelli, "Lüks Koltuktaki. Adam", Yıldız der., s.61, 20 Şubat 1954)

Bakınız: Semih Tuğrul, Dünya gaz. 14 Şubat 1954

Bakınız: Çetin A. Özkırım, Sinema der., s. 3, 3 Mart 1954