Okumak Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe Telafi)
Okumak metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları Telafi Eğitimi 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 (Çocuk Dünyası) Okumak Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 26 Cevabı 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi S
Okumak metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları Telafi Eğitimi 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 (Çocuk Dünyası)
Okumak Metni Cevapları
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 26 Cevabı
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 27 Cevabı
1. ETKİNLİK
Aşağıdaki soruları “Okumak” metnine uygun cevaplayınız.
1. Okuduğunuz metnin konusunu söyleyiniz ve yazınız.
- Cevap: Okumanın önemi
2. Okuduğunuz metnin ana fikrini söyleyiniz ve yazınız.
- Cevap: Okudukça farklılaşırız, iyi yönde değişiriz.
3. Okumanın kaç anlamı varmış?
- Cevap: İki anlamı varmış
4. Okumaya hangi yaşlarda alışmalıyız?
- Cevap: Küçük yaşlarda alışmalıyız.
5. Okumak bize geçmişle ilgili ne kazandırır?
- Cevap: Bilgi kazandırır.
2. ETKİNLİK
“Okumak” kelimesinin size çağrıştırdıklarını yazınız.
- Cevap:

3. ETKİNLİK
Yukarıdaki etkinlikte bulduğunuz kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız.
- Cevap:
➜ kitap: Ciltli veya ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü ➜ bilgi: Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek ➜ hazine: Altın, gümüş, mücevher vb. değerli eşya yığını, büyük servet ➜ dost: Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi anlaşılan kimse ➜ macera: Baştan geçen ilginç olay veya olaylar zinciri, serüven
Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defterine yazınız. Sözcükleri birer cümlede kullanınız.
- Cevap:
➜ Dün akşam kitaplarımı kapladım. ➜ İnternetten her türlü bilgiye ulaşabiliriz. ➜ Mağaradaki ejderha hazineleri koruyordu. ➜ Ben dostlarım için doğru olan her şeyi yaparım. ➜ Dedem bize askerdeyken başından geçen maceraları anlatır.
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 30 Cevabı4. ETKİNLİK
“Okumak” metninin ana fikri aşağıdakilerden hangisidir? İşaretleyiniz.
- Cevap: Okudukça farklılaşırız, iyi yönde değişiriz.

5. ETKİNLİK
“Kitap en iyi arkadaştır” sözünü açıklayan bir konuşma yapınız. Açıklamanızı boş bırakılan yere yazınız.
- Cevap:
Sevgili Arkadaşlar,
Kitap, bize çeşitli bilgiler veren, karanlık gecelerimizi aydınlatan güzel bir arkadaştır. Hem de öyle güzel bir arkadaş ki bize hiç yalan söylemez. Bizi hiç aldatmaz. Bizim en iyi dostumuzdur.
Kitap hiçbir zaman boş zamanda yapılacak bir etkinlik değildir. Kitap okumak ayrı bir uğraş gerektirir. Ona ayrı bir zaman ayırmamız gerekir. Yoksa o bize sırtını döner, verdiği bilgileri de unutturabilir.
Biz kitap okumasak, onunla ilgilenmesek bile o bize hiç küsmez. Yeniden onu okumamız için sabırla bekler. İşte kitap, böyle bir arkadaştır. Her zaman yanımızdadır. En iyi arkadaşımızın kıymetini bilelim.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Telafi Eğitimi Sayfa 32 Cevabı6. ETKİNLİK
Aşağıdaki başlıklardan “Okumak” metninin içeriğine uygun olanları işaretleyiniz.
- Cevap:

“Okumak” metninin içeriğine uygun başlık önerinizi yazınız.
- Cevap: Yol Arkadaşımız.
7. ETKİNLİK
Bilgilendirici metin, okuyan kişiye bir konu hakkında bilgi vermek amacıyla oluşturulmuş metinlerdir. Bu metinler daha çok ders kitaplarında, dergilerde, ansiklopedilerde, otobiyografilerde bulunur.
Yukarıdaki metinden hareketle serçelerin niçin göç etmediğiyle ilgili hayalî açıklamalar yazınız.
- Cevap: Serçeler göç etmiyor çünkü serçeler, diğer göç eden kuşlara göre daha küçüktürler ve daha güçsüzdürler. Onların kuvvetli rüzgarlarla baş edecek, uzun süre kanat çırpacak güçleri yoktur. Bu yüzden göz etmezler.
Aşağıdaki metinleri okuyunuz ve türlerini işaretleyiniz.
- Cevap:

8. ETKİNLİK
Aşağıdaki eş sesli kelimelerin anlamlarını örnekteki gibi yazalım.
- Cevap:

Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlarını bulmaca içinde bulunuz. Bulduklarınızı farklı renklere boyayınız.
- Cevap:

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını bulmaca içinde bulunuz. Bulduklarınızı farklı renklere boyayınız.
- Cevap:

9. ETKİNLİK
Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Aşağıya yazınız.
- Cevap: Masal ve hikâye okumak çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirir. Okuma ve dinleme becerilerinin gelişmesini sağlar. Çocukların iyi ile kötüyü ayırt etmelerini sağlar. Masal ve hikâye okurken çocuklar iyi vakit geçirirler. Okuma alışkanlığı kazanırlar.
10. ETKİNLİK
Kütüphane kayıt formunu, yönergelerine uygun olarak doldurunuz.
- Cevap: Kendi bilgilerinize göre formu siz doldurabilirsiniz.
11. ETKİNLİK
Tablodaki cümlelerde altı çizili sözcüklerin adın hangi özelliğini belirttiğini ya da nitelediğini yazınız.
- Cevap:

Aşağıdaki cümlelerden bir varlığı çeşitli yönleriyle niteleyen ya da belirten sözcükleri bulunuz. Altını çizerek gösteriniz.
- Cevap:
➜ Pazardan kırmızı, sulu ve lezzetli elmalar aldım. ➜ Ağaçtaki sarı yaprak düştü. ➜ Dedem ağacın kuru dallarını kesti. ➜ Çalışkan karınca gün sonunda yorgun düştü.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Çocuk Dünyası Sayfa 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 Okumak Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok