“Okuduğunuz metinden alınan cümlelerdeki yazım ve noktalama yanlışlarının altını çiziniz. Yanlışları düzelterek doğru kullanımları söyleyiniz” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Okuduğunuz metinden alınan cümlelerdeki yazım ve noktalama yanlışlarının altını çiziniz. Yanlışları düzelterek doğru kullanımları söyleyiniz


Soru: Okuduğunuz metinden alınan cümlelerdeki yazım ve noktalama yanlışlarının altını çiziniz. Yanlışları düzelterek doğru kullanımları söyleyiniz
  • Cevap: 
• Evet, altı yüz şu kadar yıl dünyanın üç kıt’asına hâkim olmuş, büyük Avrupa devletlerine baş eğdirmiş, haşmetli Türk Osmanlı imparatorluğu yıkılmıştı. (kıta şeklinde yazılmalı. İmparatorluğu büyük harfle başlar.) • Türkün değerli evlâdı Mustafa Kemal Paşa, Türk milletinin başında, Allah’ın izniyle, bu büyük işi başarıyordu. (Başında ve izniyle kelimelerinden sonra virgül konmaz.)

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 102 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.