“Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki cümlelerden kişisel görüş bildirenlerin başına “X” işareti koyunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki cümlelerden kişisel görüş bildirenlerin başına “X” işareti koyunuz.

Soru: Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki cümlelerden kişisel görüş bildirenlerin başına “X” işareti koyunuz.

  • Cevap: 
() Anlaşılan, insanlar bir an bile doğadan uzak kalamıyor. ( ) Her bahçede ızgara için ocak bulunuyor. () Her birinde sanki demirden çiçekler açmış. ( ) Burada kişi başma düşen tekne, dünya ortalamasının çok üstünde. () Çok güzel bir ada. ( ) Okland, 1842 ile 1865 yıllan arasında, İngiliz kolonisinin başkentiydi.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 83 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.