İç Anadolu'nun nadide şehirlerinden olan Çorum'da öğretmenlere Erasmus Proje Eğitimi verildi.

Öğretmenlere Erasmus Proje Eğitimi Verildi!

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un Cüneyt Özdemir'in programında yapmış olduğu ilginç açıklamalardan birisi de öğretmen eğitimine önem verildiği. Bakanımız Ziya Selçuk döneminden pek çok yatırım yapıldı ama belki de en önemli ve büyük yatırımlar öğrenci ve öğretmenlere yapıldı. Öğretmenlerin her zaman gelişen ve yenilenen dünyaya ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Ziya Selçuk özellikle de Erasmus Projelerine ayrı bir önem veriyor. Erasmus Projelerinin hazırlanması ise ayrı bir zorluk. Erasmus projesi demek bir ekip ve organizasyon işi demek. Bu projedeki her öğretmenin çok çalışması gerek.

Erasmus projesinin hazırlık aşaması her ne kadar da meşakkatli olsa da proje kabul edildikten sonraki günler bir o kadar güzel. Proje kabul edildikten sonra Türkiye'deki okullar yurt dışındaki okulları ziyarete gidiyor. Yurt dışına giden ekip arasında ise genellikle bir idareci, iki öğretmen ve on tane de öğrenci oluyor. Öğrenci sayısı ise 15 ve hatta 20 olduğu projelerde yok değil.

Erasmus Projeleri Bizim İçin Çok Önemli

Erasmusa katılan öğretmen ve öğrencilerimiz ise bu projenin var olmasından çok ama çok memnun. Bu proje sayesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yurt dışına çıkma, oradaki öğrencilerle tanışma, onların yaşadığı hayatı ve aldığı eğitimi görme şansını yakalıyorlar. Bu projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin ise hayata bakış açısı değişiyor. Özellikle yurt dışına bir kere giden öğrenci ve öğretmenler ikinci proje için kolları sıvıyor ve projenin kabul edilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Allah onlara kolaylık versin ve yardımcısı olsun.