Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirleyelim.
“Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirle
“Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirleyelim.
Soru: Öğretmenimizin grup arkadaşlarımıza verdiği puanların ortalamasını bularak en başarılı grubu belirleyelim.- Cevap:
- Cevap:
Açıkla
Soru: Yaptığımız ve izlediğimiz sanal deneyden yola çıkarak su ve etil alkol ısıtıldığında gözlemlenen değişimleri yaptığımız tahminlerle karşılaştırarak yazalım.
- Cevap: Etil alkol suya göre daha erken kaynamıştır. Bu sonuç, yaptığımız tahminlerle uyumludur.
- Cevap: Suyun kaynama sıcaklığı 100 °C, etil alkolün kaynama sıcaklığı 78 °C’tur. Deneyde termometreden okunan değerlerle belirlenmiştir.
- Cevap: Evet olabilir, çünkü her sıvının kaynama noktası farklıdır ve bu özellik maddeleri birbirinden ayırmada kullanılır.
“6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı (2. Kitap) Sayfa 33” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok