Minik Tohumun İsteği Metni Etkinlik Cevapları (1. Sınıf Türkçe)
Minik Tohumun İsteği metni cevapları ve soruları, Ada Matbaacılık 1. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 31-32-33-34-35 (Doğa ve Evren Teması)
Minik Tohumun İsteği Metni Cevapları
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 31 Cevabı
Dinleme MetniTohumlar niçin toprağa ekilir?
- Cevap: Tohum, bitki, meyve ve sebze yetiştirmek için ekilir. Tohumun doğru bir şekilde yetiştirilebilmesi için tohumun toprağa belli bir uzunlukta ve derinlikte ekilmesi gerekir. Her tohumun ekilmesi gereken derinlik farklıdır. Her tohumun büyüklüğü birbirinden farklı olduğu için ekim derinliği de farklı olmalıdır.
Metni dinlerken arkadaşlarımızın dikkatini dağıtacak hareketler yapmayalım. Anlatılanlara yoğunlaşarak metnin devamıyla ilgili tahminde bulunalım.
- Cevap: Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.
1. ETKİNLİK
Aşağıdaki soruyu okuyunuz. Bu sorunun cevabını tahmin ederek aşağıya yazınız.
Güneşin kaybolmasına ayçiçeği çok üzüldü. Kardeşleri ona üzülmemesi için ne söylemiş olabilir?
- Cevap: Üzülmemesini söylemişlerdir. Güneşin her gün tekrar tekrar geldiğini söylemişlerdir. Merak etme güneş kaybolmaz. Şimdi başka yerlere gitti. Yarın sabah yine gelir demişler.
2. ETKİNLİK
Okuduğunuz metnin konusunu yazınız.
- Cevap: Okuduğumuz metnin konusu ayçiçeği tohumun büyüme aşamaları ve faydalarıdır.
3. ETKİNLİK
Aşağıdaki soruları dinlediğimiz metne göre cevaplayalım
1. Minik tohumun kabuğunu ne ıslatmış?
- Cevap: Minik tohumun kabuğunu bahar yağmurları ıslatmıştır.
2. M inik tohum yeryüzünde Güneşi görünce?
- Cevap: Minik tohum yeryüzünde Güneşi görünce Güneş gökyüzünde öyle güzel parlıyormuş ki gözlerini bir an olsun ondan ayırmamıştır.
3. Ayçiçeğini vitamin ve minerallerle kim beslemiş?
- Cevap: Ayçiçeğini vitamin ve minerallerle toprak ana beslemiştir.
4. ETKİNLİK
Biliyor musunuz? Evde ya da sınıfta tohum çimlendirebiliriz. Bunun için aşağıdaki yönergeleri uygulayalım. 1. Bir kabın içine pamuk koyup ıslatalım. 2. Pamuğu ikiye katlayıp arasına fasulye, buğday gibi bir tohum koyalım 3. Güneş gören bir pencere önüne yerleştirelim. 4. Her gün gözlemleyelim. Belli miktarda su vererek çimlendirelim
- Cevap: Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.
5. ETKİNLİK
göreviymiş, bakmış, beklemiş, sormuş, sığmıyormuş, görmüşAşağıdaki ifadeleri uygun kelimelerle tamamlayalım. Cümleleri tamamlayınca sonuna uygun noktalama işareti koyalım.
- Cevap:
6. ETKİNLİK
Ayçiçeğine başka hangi adlar verilmiştir? Büyüklerimize sorarak, bilgisayarda araştırarak öğrenelim. Bu adlarla cümleler kurup aşağıya yazalım. Öğrendiğimiz adları kelime defterine yazmayı unutmayalım.
- Cevap: Ayçiçeğinin diğer adları şunlardır: Gündöndü, günçiçeği, günebakan, günaşık, aydın, çiğdem ve şemşamerdir.
7. ETKİNLİK
Nasrettin Hoca fıkrasını okuyalım. Aşağıdaki çalışmaları fıkraya göre yapalım. YA BAL KABAĞI OLSAYDI Hoca bir gün bahçesindeki ceviz ağacının altına uzanır, Yatarken ağaçtaki cevizleri görür. Başlar kendi kendine söylenmeğe: — Şu Allah'ın işlerine de akıl ermiyor, Bir şu kocaman ceviz ağacının küçücük meyvesine bak bir de parmak kadar fidede yetişen kabağa! Hiç uyum var mı aralarında? Tam o anda., yukarıdan "küt" diye bir ceviz düşer alnının ortasına! Hoca neye uğradığını bilemez, Bir taraftan alnını ovuştururken bir taraftan da dua eder: — Allah'ım sana şükürler olsun! İyi ki o kabakları bu ağaçta yetiştirmedin, Yoksa ne olurdu şimdi benim hâlim!,,Hoca niçin şükretmiş?
- Cevap: Hoca Allah’a kabakların ağaçta yetişmediği için şükretmiştir. Çünkü kafasına ceviz yerine kabak düşse idi halinin çok perişan olacağını düşünmüştür.
Fıkranın bir bölümünü resimle anlatalım.
- Cevap: Bir ağaç altında sarıklı bir adam çizin ve tam başının üstüne düşmek üzere cevizi çizebilirsiniz.
8. ETKİNLİK
Aşağıdaki meyveler aralarında konuşuyorlar, Meyvelerle konuşmalarını eşleştirelim. Ben bu koca gövdemle ağaçta yetişemem, Sonra Hoca' nın fıkrasındaki gibi ya başınıza düşersem! Ben de ağaçta olurum, Meyvelerim daha olgunlaşmadan da çok sevilir, Yazın müjdecisiyim. Ben sıcak ülkelerde, ağaçlarda yetişirim, Tadım çok güzeldir, Tadımı sevmeyen çocuk var mı? Biz yerdeki fidelerde yetişiriz, Çocuklar kolay toplasın, bol bol yesin isteriz, Yanakları bizim gibi kırmızı olsun deriz. Çocuklar beni çok iyi tanır, Yaprağım dolma olur, Olgunlaşınca meyve olurum, pekmez olurum, Üstelik asmalarda yetişirim, Bol gölge veririm.
- Cevap:
1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Yayıncılık Doğa ve Evren Teması Sayfa 31-32-33-34-35 Minik Tohumun İsteği Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok