Metin ve görsellerden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metin ve görsellerden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız. 

Metin ve görsellerden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.
  • Cevap:
1) Güneş tutulması olayında Güneş, Dünya ve Ay’ın dizilimi nasıldır?
  • Cevap: Güneş-Ay-Dünya
2) Ay tutulması olayında Güneş, Dünya ve Ay’ın dizilimi nasıldır?
  • Cevap: Güneş-Dünya-Ay
3) Ay tutulması neden her ay gerçekleşmez?
  • Cevap: Güneş, Dünya ve Ay her ay aynı doğrultuda olmadığı için her ay gerçekleşmez.
4) Güneş tutulması sırasında Güneş ışığını hangi cisim engellemektedir?
  • Cevap: Ay
5) Güneş tutulması Dünya'nın her yerinde aynı anda gözlemlenebilir mi?
  • Cevap: Gözlemlenemez
6) Güneş tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
  • Cevap: Gündüz
7) Ay tutulması sırasında hangi cismin gölgesi oluşmaktadır?
  • Cevap: Ay gölgededir, Dünya gölge oluşturur.
8) Ay tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
  • Cevap: Gece
9) Ay tutulması Dünya'nın her yerinde aynı anda gözlemlenebilir mi?
  • Cevap: Sadece karanlık tarafından gözlenebilir.
10) Güneş tutulması sırasında hangi gök cisminin gölgesi Dünya üzerine düşer?
  • Cevap: Ay
11)Güneş tutulması, Ay hangi evredeyken meydana gelir?
  • Cevap: Yeni Ay
12) Ay tutulması, Ay hangi evredeyken meydana gelir?
  • Cevap: Dolunay
13) Güneş ve Ay tutulmaları ışığın hangi yolla yayıldığını ispatlar?
  • Cevap: Doğrusal

6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 1. Ünite Sayfa 16 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.