“Metin Tahlilleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metin Tahlilleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76

elverişli, yenilikten hoşlanan babalarla, yeni evli “modern” çiftler ilgi gösteriyorlardı. Orta halli ailelerin çoğu, bu merakın da geçeceğine inanıyor, birkaç saatlik keyif için hatırı sayılır derecede pahalı olan bu yatırımı yapmaya pek yanaşmıyordu. Oysa televizyon çocuklar için müthiş bir şeydi. (...) Bir eve çağrılmadan gitmenin ayıp olduğunun sıkıca öğretildiği yıllarda, çocuklar çağrılmadıkları halde televizyonlu evlere gitmeye, başına oturup her şeyi unutmaya başladılar. Soru: Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük te görgü kuralları “Bir toplumda veya toplulukta, davranışları denetlemeye yönelik olan kuralların bütünü; davranış bilgisi, muaşeret adabı, adabımuaşeret.” olarak tanımlanır. Kısaca görgü kuralları farklı sosyal çevrelerde ortama göre değişen basit davranış kalıplarıdır. Örneğin cep telefonu kullanımıyla hayatımıza yeni görgü kuralları girmiştir. Sizce cep telefonunun kullanımıyla ilgili hangi görgü kuralları uygulanmalıdır? Soru: Bu soru size sorulsaydı cevaplarınız neler olurdu? Boşluklara yazınız.
  • Cevap:
1. ÖĞRENCİ: Cep telefonlarını topluluk içinde yüksek sesle kullanmamalıyız. Özel konuşmalarımızı başkalarının duyabileceği ortamlarda yapmaktan kaçınmalıyız. 2. ÖĞRENCİ: Toplantılarda veya ders sırasında telefonlarımızı sessize almalıyız. Başkalarıyla vakit geçirirken sürekli telefonla meşgul olmamalıyız. 3. ÖĞRENCİ: Mesajlaşırken veya sosyal medyada zaman geçirirken insanlara cevap vermeyi ihmal etmemeliyiz. Telefon kullanımını belli bir zamanla sınırlamalıyız. Benim Cevabım: Cep telefonlarını sosyal ortamlarda ölçülü kullanmalıyız. Ayrıca, telefonla ilgilenirken çevremizdeki insanlara saygılı davranmalıyız. Bu güzel tespitlerinizi günlük hayatımızda uygulamaya da özen gösterelim. Metnimizi tamamlayıp metnin içeriği ile ilgili düşüncelerimizi paylaşalım. Soru: Metnin sonunda geçen “müptela” kelimesi bağımlı anlamına gelmektedir. Sizce televizyon ve sosyal medya bağımlılığının önüne geçmek için neler yapılabilir?
  • Cevap:  Televizyon ve sosyal medya kullanımına zaman sınırı getirilmeli. İnsanların daha çok kitap okuma, spor yapma veya yüz yüze etkinliklere katılma gibi faaliyetlere yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca, aile bireyleri bir araya gelerek teknoloji kullanımı konusunda ortak kurallar belirlemelidir.

Metin Tahlilleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.