Medya Okuryazarlığı Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Medya Okuryazarlığı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 152

1. Derya’nın ayakkabıları beğenmesini sağlayan etkenler nelerdir?
  • Cevap: Derya'nın hayran olduğu şarkıcının ve okulun çalışkan kızlarından Ayşe'nin ayağında ayakkabıları görmesi Derya'nın beğenmesini sağlayan etkenlerdir.
2. Derya iyi bir medya okuryazarı mıdır? Niçin?
  • Cevap: Derya iyi bir medya okuryazarı değildir çünkü medya araçlarının onu yönlendirmesine ve ürünü pazarlamasına izin vermiştir.
3. İnsanlar, seri üretilen ve herkese satılan bir ürünü alarak kişisel tarzlarını oluşturabilirler mi?
  • Cevap: İnsanlar, seri üretilen ve herkese satılan bir ürünü alarak kişisel tarzlarını oluşturmazlar. Kişisel tarlalarını oluşturmak istiyorlarsa özgün olmalıdırlar.
4. Sizce Derya’nın ihtiyacı olmadığı hâlde tüketime yönelmesinde popüler kültürün ve kültür endüstrisinin etkisi var mıdır?
  • Cevap: Derya’nın ihtiyacı olmadığı hâlde tüketime yönelmesinde popüler kültürün ve kültür endüstrisinin etkisi oldukça fazladır. Popüler kültür Derya'nın ihtiyacı olmadığı halde o ürünün alınmasına ve tüketilmesine sebep olmuştur.
5. Siz Derya’nın yerinde olsaydınız ayakkabı konusunda nasıl davranırdınız?
  • Cevap: Ben Derya'nın yerinde olsaydım ayakkabıya ihtiyacım olmadığı halde ayakkabı almaz, kendi ayakkabılarımı giymeye devam ederdim.
6. Aşağıdakilerden hangisi medyanın amaçlarından birisi değildir? A) İkna etmek B) Eğlendirmek C) Bilgilendirmek D) Toplumsal düzeni sağlamak
  • Cevap: D
7. Aşağıdakilerden hangisi sıcak medya araçlarındandır? A) Sinema B) Televizyon C) Radyo D) Reklamlar
  • Cevap: C
8. Aşağıdakilerden hangisi eğlence amacıyla medya kullanımının gereğinden fazla olduğunu gösteren belirtilerden değildir? A) Ekran başında saatlerce kalmak B) Okul başarısında gözlenen düşüş C) Okuma hızının belirgin şekilde azalması D) Sosyal ilişkilerin zayıflaması
  • Cevap: A

Medya Okuryazarlığı Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.