“Madde miktarının ifade edilmesinde kullanılan birimlerle ilgili değişen düşüncelerinizi özetleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Madde miktarının ifade edilmesinde kullanılan birimlerle ilgili değişen düşüncelerinizi özetleyiniz.

Soru: Madde miktarının ifade edilmesinde kullanılan birimlerle ilgili değişen düşüncelerinizi özetleyiniz.
  • Cevap: 
  • Başta “adet” ve “gram” yeter sanıyordum; şimdi tanecik dünyasında molün zorunlu olduğunu ve kütle–tanecik sayısı arasında köprü kurduğunu anladım. Ayrıca “bağıl kütle” ve “atom kütlesi”nin 12C’ye göre tanımlandığını gördüm.

10. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.