““Mabedimizin içinde büyük bir meş’ale söndü.” diyecektim; evet bir meş’ale söndü, fakat binlerce el o meş’aleden kendi meş’alesini yaktıktan sonra, Bu cümlede “mabedimiz” kelimesi ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

“Mabedimizin içinde büyük bir meş’ale söndü.” diyecektim; evet bir meş’ale söndü, fakat binlerce el o meş’aleden kendi meş’alesini yaktıktan sonra, Bu cümlede “mabedimiz” kelimesi ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Soru: “Mabedimizin içinde büyük bir meş’ale söndü.” diyecektim; evet bir meş’ale söndü, fakat binlerce el o meş’aleden kendi meş’alesini yaktıktan sonra, Bu cümlede “mabedimiz” kelimesi ile anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: “Mabedimiz” kelimesi ile toplumun inanç ve değerlerinin birleştiği yer, yani manevi bir düşünce alanı kastedilmektedir. Bu, Ziya Gökalp’in fikirlerinin de bu manevi yapının fikir dünyasının oluşmasına katkı sağladığını ifade eder.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 262 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.