Kur’an-ı Kerim’de “akraba”, “dostlar” ve “mirasçılar” anlamında üç ayette zikredilen, Hz. Peygamber ve Dört Halife Devri’nde bu anlamlarını sürdüren mevali anlayışının Emevi Devleti’ndeki değişimini yorumlayınız.
“Kur’an-ı Kerim’de “akraba”, “dostlar” ve “mirasçılar” anlamında üç ayette zikredilen, Hz. Peygamber ve Dört Halife Devri’nde bu anlamlarını sürdüren mevali anlayışının Emevi Devleti’ndeki değişimini yorumlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Kur’an-ı Kerim’de “akraba”, “dostlar” ve “mirasçılar” anlamında üç ayette zikredilen, Hz. Peygamber ve Dört Halife Devri’nde bu anlamlarını sürdüren mevali anlayışının Emevi Devleti’ndeki değişimini yorumlayınız.
Soru: Kur’an-ı Kerim’de “akraba”, “dostlar” ve “mirasçılar” anlamında üç ayette zikredilen, Hz. Peygamber ve Dört Halife Devri’nde bu anlamlarını sürdüren mevali anlayışının Emevi Devleti’ndeki değişimini yorumlayınız.
- Cevap: Emevi Devleti’nde Müslüman Araplar kendilerini diğer Müslüman milletlerden üstün görmüş, onlara ayrımcılık yapmış ve baskıya maruz bırakmışlardır. Bu durum toplum içinde birlik ve beraberliğe zarar vermiş, Emevilere karşı tepkilerin oluşmasına neden olmuştur.
“9. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 252 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok