“Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 108 Soru: 1) Aşağıdak
“Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap)Sayfa 108
Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi Harizmi’nin bilim alanındaki katkılarından biridir?
A) Güneş Sistemi'ndeki tüm gezegenleri keşfetmiştir.
B) Sıfır rakamını bilim dünyasına kazandırmıştir.
C) Sibernetik biliminin en önemli temsilcisidir.
D) Bilinen ilk Türk takvimini yapmıştır.
Cevap: B
Soru: 2) Felsefe ile ilgilenen ve Muallimi Sani adı ile anılan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Uluğ Bey
B) Farabi
C) İbni Sina
D) Cezeri
Cevap: B
Soru: 3) Tarihimizin en önemli bilim insanlarından biri olan Biruni, birçok bilim dalında çalışmalar yapmış ve yüzden fazla eser meydana getirmiştir. Aşağıdakilerden hangisi Biruni'nin çalışma yaptığı bilim dallarından biri değildir?
A) Farmakoloji
B) Coğrafya
C) Matematik
D) Psikoloji
Cevap: D
Soru: 4) Bati'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan İbni Sina, ortaya koyduğu eserler ve çalışmalarla kültür ve medeniyetimize büyük katkılar sunmuştur. Aşağıda verilen eserlerden hangisi İbni Sina'nın eserleri arasında yer almaz?
A) Kitabü'ş-Şifa
B) Kitabü'l-Necat
C) Dîvân-ı Hikmet
D) Risale fi-İlmi'l-Ahlak
Cevap: C
Soru: 5) Cezeri'nin temellerini attiğı sibernetik bilimiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) İnsansı özelliklerin makinelere yüklenmesini sağlamıştır.
B) Haberleşme, denge kurma ve ayarlama bilimidir.
C) Bilgisayarın ortaya çıkmasına imkân sağlamıştır.
D) Cebir ve trigonometri alanındaki gelişmelerin önünü açmıştır.
Cevap: D
Soru: 6) Asıl adı Muhammed Taragay'dır. Timur İmparatorluğu'nun dördüncü hükümdarıdır. Astronomi alanında çalışmalar yapmıştır. Yukarıda sözü edilen Türk-İslam bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Uluğ Bey
B) Ali Kuşçu
C) Harizmi
D) Mimar Sinan
Cevap: A
Soru: 7) Ali Kuşçu'nun yaptığı bilimsel çalışmalar;
I. Osmanlı Devleti'nde astronomi biliminin gelişmesini sağlamıştır.
II. Osmanlı Devleti'nde yeni bilim insanlarının yetişmesinin önünü açmıştır.
III. Dinî bilimlerin pozitif bilimlerden daha fazla önem kazanmasını sağlamıştır.
ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) I, II ve III
Cevap: B
Soru: 8) Mimar Sinan'ın inşa ettiği yapılar yüzyıllar geçmesine rağmen günümüze kadar ayakta kalmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu eserlerin günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmesinin nedenlerinden biridir?
A) Eserlerini batı mimarisini örnek alarak yapması
B) Yapıtlarında dış görünüşe önem vermesi
C) Yapılarını çok büyük ve yüksek yapmaması
D) Yapıtlarını sağlam bir zemine ve dayanıklı malzemelerle yapması
Cevap: D
Soru: 9) Kınalızâde Ali Efendi, bir düşüncedeki çelişkiler hakkında ilmî tartışma olarak bilinen... ilminde birikim sahibidir. Buna göre yukarıda boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
A) astronomi
B) cedel
C) matematik
D) tefsir
Cevap: B
Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler (1. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 108 Cevaplarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok