Kitap Cevapları
540695 yazı · Ders ve çalışma kitaplarının sayfa sayfa çözümlü cevapları.
- Rehber 10
- Rehber
Sedanın beklediği otobüsün numarası ile ilgili şu bilgiler verilmektedir: Sedanın beklediği otobüsün numarası kaçtır?
“Sedanın beklediği otobüsün numarası ile ilgili şu bilgiler verilmektedir: Sedanın beklediği otobüsün numarası kaçtır?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Tavşan, bulunduğu noktadaki sayının en yakın onluğundaki sebzeyi yemiştir. Tavşanın yediği sebzeyi yazalım.
“Tavşan, bulunduğu noktadaki sayının en yakın onluğundaki sebzeyi yemiştir. Tavşanın yediği sebzeyi yazalım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Aşağıdaki tabloda üç basamaklı sayılar verilmiştir. En yakın yüzlüğü aynı olan sayıların kutularını aynı renge boyayalım.
“Aşağıdaki tabloda üç basamaklı sayılar verilmiştir. En yakın yüzlüğü aynı olan sayıların kutularını aynı renge boyayalım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Yukarıdaki şekillere karşılık gelen sayılar üzerlerine yazılmıştır, Şekillere karşılık gelen sayıları dikkate alarak aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını bulalım. İşlem sonucu tek sayı ise yanındaki ‘Tek*, çift sayı ise ‘Çift’ yazan yuvarlağı işaretleyelim.
“Yukarıdaki şekillere karşılık gelen sayılar üzerlerine yazılmıştır, Şekillere karşılık gelen sayıları dikkate alarak aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını bulalım. İşlem sonucu tek sayı ise yanındaki ‘Tek*, çift sayı ise ‘Çift’ yazan yuvarlağı işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Emir ve Sedanın oluşturdukları örüntülerdeki ortak sayıyı yazalım.
“Emir ve Sedanın oluşturdukları örüntülerdeki ortak sayıyı yazalım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Aşağıda verilen görselleri inceleyelim. Kareli zemine farklı nesne veya şekillerle 'bütün’, "yarım” ve 'çeyrek’ modelleri oluşturalım. Oluşturduğumuz modelleri arkadaşlarımızın modelleriyle karşılaştıralım. Modellerimizin doğruluğunu tartışalım.
“Aşağıda verilen görselleri inceleyelim. Kareli zemine farklı nesne veya şekillerle 'bütün’, "yarım” ve 'çeyrek’ modelleri oluşturalım. Oluşturduğumuz modelleri arkadaşlarımızın modelleriyle karşılaştıralım. Modellerimizin doğruluğunu tartışalım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Aşağıdaki şekilleri boyayarak sırayla bütün, yarım ve çeyrek modeli oluşturalım. Noktalı yerlere oluşturduğumuz modelin adını yazalım.
“Aşağıdaki şekilleri boyayarak sırayla bütün, yarım ve çeyrek modeli oluşturalım. Noktalı yerlere oluşturduğumuz modelin adını yazalım.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Ayşe’nin tabağında bir bütün ekmeğin ne kadarı vardır?
“Ayşe’nin tabağında bir bütün ekmeğin ne kadarı vardır?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Aşağıdaki uygulama basamaklarını takip ederek etkinliği yapalım. Uygulama Basamakları
“Aşağıdaki uygulama basamaklarını takip ederek etkinliği yapalım. Uygulama Basamakları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
- Rehber
Tabloda verilen şekil ve nesneleri inceleyelim.
“Tabloda verilen şekil ve nesneleri inceleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.