Kimyasal tepkimelerde hesaplamalarla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. Doğru olan ifadenin başındaki boşluğa "D", yanlış olan ifadenin başındaki boşluğa "Y" yazınız.
“Kimyasal tepkimelerde hesaplamalarla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. Doğru olan ifadenin başındaki boşluğa "D", yanlış olan ifadenin başındaki boşluğa "Y" yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Kimyasal tepkimelerde hesaplamalarla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. Doğru olan ifadenin başındaki boşluğa "D", yanlış olan ifadenin başındaki boşluğa "Y" yazınız.
Soru: Kimyasal tepkimelerde hesaplamalarla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. Doğru olan ifadenin başındaki boşluğa "D", yanlış olan ifadenin başındaki boşluğa "Y" yazınız.
- Cevap:
1) (Y) Bütün maddeler NKA’da 22,4 litre hacim kaplar.
2) (Y) Tam verimli bir tepkimede artan madde sınırlayıcı bileşendir.
3) (D) Tepkimelerde ürün miktarı, az olan maddeye göre hesaplanır.
4) (D) Bir tepkimede katsayılara göre molce daha az olan madde tükendiğinde tepkime sona erer.
5) (Y) Kimyasal tepkimelerde gerçek miktar hesaplama ile belirlenebilir.
6) (Y) Tepkimelerde % verimin düşük olması daima uygulayıcıdan kaynaklanır.
7) (Y) Bir tepkimede kullanılanların mol sayısı toplamı, oluşanların mol sayısı toplamına eşit olur.
8) (D) Kimyasal tepkimelerde % verimin düşük olması istenmeyen bir durumdur.
9) (Y) Ardışık gerçekleşen tepkimeler, % verimin beklenenden daha yüksek olmasını sağlar.
10) (D) Kimyasal hesaplamalarda girenler ve ürünler arasında bağıntı oluşturulurken katsayıların kullanılması gerekir.
11) (Y) Tepkime denkleminde, reaktif ve ürünün mol sayıları aynıysa kütleleri de aynıdır.
“10. Sınıf Ata Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 74” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok